MAD FORBEREDELSER TIL STUDIESTART IMENS BLOGGEN HOLDER LIDT FERIE –
Bagværk, Brød, Snacks, Til madpakken

MAD FORBEREDELSER TIL STUDIESTART IMENS BLOGGEN HOLDER LIDT FERIE

Det er ved at føles som længe siden vi fik sommerferie og det er vildt hvor hurtigt man kan koble af fra bøger og læsning og bare nyde at man har .. FRI!! De næste uger kommer bloggen formentlig til at stå lidt stille pga. ferie og vi har derfor lavet det her indlæg med idéer til hvad man kan fylde fryseren/skabene op med inden studiestart, så man i hvert fald på madpakke/snack fronten er godt udrustet. Indlægget er lavet på opfordring af en god veninde, der manglede forslag til hvad fryseren kunne blive fyldt op med – vi håber derfor det også er et indlæg I kan bruge og hvis i har andre godt idéer så skriv dem endelig i kommentarfeltet!!

Forslag til hvad fryseren kan blive fyldt op med

Studieforberedelser2

Forårsruller kan laves med alverdens fyld (pulled pork, tun eller oksekød) og med en udgave hvor “dejen” er filodej er de meget fedtfattige. De er nemme at lave store portioner af og kan snildt fryses ned i passende portioner efter de er bagt i ovnen. Efter optøning kan de enten blive opvarmet igen eller blot spist kolde – rigtig nemt til både madpakken eller et hurtigt aftensmåltid.

Studieforberedelser1

Af madpakkebrød bruger vi næsten altid rugboller – vi opbevarer dem i fryseren og tør dem op i mikroen eller ovnen. På bloggen findes lidt forskellige udgaver – rugboller med øl,  rugboller uden surdej eller rugboller med surdej. Disse kan desuden også nemt bages som rugklappere.

Studieforberedelser3

Hvis ikke der findes rugboller i fryseren findes der ofte en lidt “lysere” bolle, der f.eks. kunne være sprøde boller uden surdej eller sigteboller.

Vi er fan af lidt sjove madpakker og elsker når madpakken er så god at glæden når den åbnes er stor. De værste dage er de dage hvor man ikke magter noget når man laver den for så bliver den altså virkelig kedelig – kender i det? Til de lidt sjovere madpakke bruger vi gerne brød med forskellige grøntsager og smage – her kan man sagtens lave grovere udgaver ved at tilsætte (mere) rugmel, grahamsmel eller sigtemel til de forskellige forslag.

ny

Pesto/parmesan snegle – Pølsehorn med squash og gulerod

Snegle med soltørret tomattapanade – Mini pizzaer med grøn bund

Studieforberedelser4

Snoede grissinier med cheddar og seranoskinke – Quinoa muffins (fyldet kan nemt varieres)

Studieforberedelser5

Frokost muffins med rødbede og pastinak

Klassiske pølsehorn – Grove grøntsags brødstænger

ny1

Boller med kerner uden mel – Rødbede brud

Gulerodsboller – Spinat stjerner

Studieforberedelser6

Lidt til den søde tand er også til tider nødvendigt, hvor vi har prøvet med rugstykker med chokoladescones på rugmel med abrikos og morbær samt med chokolade og gojibær

Forslag til hvad tørlageret/køleskabet kan blive fyldt op med 

I vores (køle)skab har vi gerne en eller anden form for snack nogle gange også de lidt sødere snacks. Det er ikke alt der kan holde sig lige længe, så de må ikke laves i alt for god tid :-)! Flere af tingene kan sagtens blive puttet i madpakken til at give lidt mere energi i løbet af dagen – det har vi ofte brug for!

ny2

Choco-knæk – Müslibarer med kakaonibs og kokos

ny3

Banantrøfler – Banan/karamelbidder

Peanutbutter müslibarer – Chocolate chips og kikse barer

ny4

Hjemmelavet rugstænger – Sunde snack kugler

Dadelkugler – Knækbrød

Egentlig er vores ferie først startet her i august, for i hele juli måned arbejdede vi fuldtid på vores arbejde, hvor vi hjælper til med at få lavet maden i køkkenet – virkelig hyggeligt for det er simpelthen de sødeste kollegaer vi har.

I august har vi lagt vores rigtige ferie planer – altså der hvor ferien går til udlandet. I tirsdags rejste Laura til San Diego for at studere et semester på San Diego State University. For et år siden startede Christine sit semester på University of New South Wales i Sydney og i år er det så Laura’s tur til at komme ud og nyde verden. Derfor er det også muligt at i kommer til at høre mere fra Christine de næste 4-5 måneder end fra Laura. Fra San Diego vil der både komme opdateringer om oplevelser og forhåbentlig et par madopskrifter ;-)! Hvis der er nogle der kender til billige steder hvor man kan leje OK gode lejligheder (gerne i Pacific eller Mission beach)?! – så må i meget gerne sende en mail eller smide en kommentar. Og hvis i har andre gode råd til ting der skal ses mens man studerer i San Diego, må i også meget gerne dele.

Christine skal i morgen (fredag) ud og rejse med hendes kæreste, hvor turen går til Sardinien og Korsika. Her skal både natur, strande, god mad og selskab nydes de næste to uger inden der er studiestart på civilingeniøruddannelsen!

Om der kommer lidt indlæg fra Laura fra San Diego de næste to uger er ikke sikkert, så indtil da må i bruge tiden på at fylde depoterne op ;-)!

 

– Laura og Christine

tidligere indlæg næste indlæg

9 Kommentarer

 • Reply fattig-bloggeren 8 august, 2013 at 15:47

  Sikke et dejligt langt og brugbart indlæg :D Jeg er altid så tidspresset i hverdagen, og jeg synes simpelthen at det er en falliterklæring at kæbe mad i kantinen! Det bedste er dog at det kan fryses, for så kan man jo gå amok en weekend og have til laaang tid :)Var lige inde og se nærmere på spinatstjernerne, er sikker på at de smager godt, men de ser jo også bare super blærerede ud ;) Kunne godt tænke mig at være hende med den blærerede madpakke :D
  Hilsen fattig-bloggeren ;)

  • Reply Twin Food 13 august, 2013 at 00:21

   Haha- en god madpakke er altid et sikkert hit ;-) og hvis det bare kan tages op fra fryseren er det slet ikke så tidskrævende :)

 • Reply Joy 9 august, 2013 at 10:14

  Sikke et flot og anvendeligt indlæg. Super timing her op til studie-/arbejdsstart.
  Jeg må straks komme i gang og fylde fryseren op :)

  • Reply Twin Food 13 august, 2013 at 00:22

   Tusind tak, Joy! Det er bare så meget nemmere hvis man lige har lidt i fryseren, som man kan tage op ;-)

 • Reply Cam 9 august, 2013 at 10:21

  Omg omg,

  Christine, vil du ikke nok fortælle mig mere om din tur til sardinien / korsika?

  Jeg er selv i gang med at booke selvsamme tur men er løbet panden mod muren.

  Jeg kan ikke finde ud af hvordan vi kommer nemmest fra sardinien til korsika.
  Hvad gør i? Den båd vi skulle med sejler pludselig ikke..

  Og hvor fandt i hoteller?
  Hotels siger pludselig at ALT er optaget i korsika ?

  Håber du har lidt råd og Info til hvordan i har gjort..

  • Reply Twin Food 25 august, 2013 at 11:06

   Jeg er virkelig ked af at svaret er kommet så sent – men der har virkelig været begrænset med netadgang.
   Kan forestille mig det er for sent nu, men du får alligevel lige svar :-)
   Vi droppede Korsika efter at have besøgt en turist dame i Alghero, der mente der var rigeligt at se på Sardinien (hun havde bestemt ret)

   Vi havde kun booket 3 dage i Alghero inden afrejse og fandt da også hurtig ud af efter ankomst at vi skulle være der midt i højsæsonen (det anede vi ikke). Fra Alghero tog vi bus til en lille by Bosa (så skøn) og efter en uge lejede vi en bil, købte et telt og boede på camping imens vi kørte rundt på den nordlige del af Sardinien, hvor vi nåede til; Oristano, Oliena, Cala Gonone, Palau, Castelsardo og Fertilla.

   Hvis du har været afsted håber jeg i fandt ud af turen og at den var god – hvis ikke giver jeg gerne flere råd :-)!

 • Reply Pouline 14 august, 2013 at 11:44

  San Diego er for nice! Jeg gik selv på SDSU sidste år og jeg drømmer stadig om hvornår jeg kan komme tilbage. Der er mange gode steder i SD, tag en tur til la jolla og se sæler og søløver, men det vigtigste er yoghurtland (som jeg tippede om på ig den anden dag) og slaters 50/50 hvor bøfferne i burgerne er halvt oksekød og halvt bacon, ketchup med bacon og milkshakes med bacon. Virkelig amerikansk! Og så er tacotuesday på fred’s et must. De holder det alle steder, men de er de bedste, og deres margaritas er billige ;)

 • Reply UGEN DER GIK GENNEN INSTA #11 | TWIN FOOD 15 august, 2013 at 07:11

  […] ← Forrige Næste → […]

 • Reply » GØR FRYSEREN KLAR TIL STUDIESTART 5 august, 2014 at 12:19

  […] Sidste års indlæg kan findes lige her  […]

 • Skriv en kommentar