PESTO/PARMESAN SNEGLE –
Bagværk, Brød, Frokost, Snacks, Til madpakken, Tilbehør

PESTO/PARMESAN SNEGLE

Disse snegle blev lavet hjemme i DK inden vi tog til Italien. Når jeg har ferie, og det regner og er gråt udenfor, går meget af min tid i køkkenet. For at jeg kan bruge tid i køkkenet, skal jeg selvfølgelig finde på noget at lave! Det er ofte søde sager jeg laver når jeg pludselig har god tid, men det går altså ikke, at det altid er det der bliver lavet – så ender det galt med vægten på et tidspunkt :) Denne gang blev det derfor til noget lidt sundere, en lækker snack – snegle med hjemmelavet pesto + ekstra parmesan. Dejen er blevet gjort grov ved at tilsætte grahamsmel og det synes jeg ikke at sneglene tager skade af overhovedet. De er super gode at have i fryseren, så man lige kan hapse en når man er sulten. Derudover er jeg også sikker på at de vil være et hit i næsten alles madpakker. Fyldet kan man varierer som man vil og jeg blev faktisk så stor fan af dem, at jeg allerede har lagt hovedet i blød mht. nyt fyld. Måske bliver det noget med noget rørt feta, nu må vi se – én ting er sikkert; de skal helt sikkert laves igen! Jeg haaber i nyeder det hjemme i DK – her i firenze er det laekkert og jeg nyder det gode vejr :)

 

Ingredienser (giver 18 stk):

125 ml vand
125 ml mælk
125 ml smør (smeltet)
50 gram gær
1 æg
150 gram grahamsmel
500-550 gram hvedemel
1 tsk salt

Fyld: hjemmelavet pesto og parmesan

  1. Bland vand, mælk og gær i en skål
  2. TIlsæt smeltet smør og æg og rør det hele godt sammen
  3. Tilføj mel og salt og rør/alt det hele til en ensartet masse
  4. Lad den hæve med et klæde over i ca. 2 timer (til dobbeltstørrelse)
  5. Kom dejen ud på et meldrysset bord og rul den ud til et rektangel – dejen skal ca. være 1/2 cm i tykkelse
  6. Smør pesto på dejen og riv parmesan over – rul dejen sammen lige som ved kanelsnegle
  7. Skær rullen ud i snegle og kom dem i en smurt muffinform (så form de en flot høj form) – hvis man ikke har muffinforme kan man også sagtens bage dem på normalt bagepapir
  8. Lad sneglene hæve i formene i ca. 30 min
  9. Bag dem ved 200 grader i 20-25 min – bank på dem og tjek om de lyder hule
tidligere indlæg næste indlæg

14 Kommentarer

  • Reply monsterscircus 22 juli, 2012 at 18:36

    Hej Laura! Hvor er de bare dekorative! Ej, de er da perfekte til familieudflugten, rigtig dejlige hapsede! Tusind tak for opskriften og ha en dejlig aften

  • Reply Anne au Chocolat 23 juli, 2012 at 08:28

    Wauw hvor er de fine! Sådan en eller to gad jeg godt spise til frokost i dag :)

    Glædeligt solskin, kære tvillinger!

    kh Anne

    • Reply Laura og Christine 25 juli, 2012 at 18:22

      Hvis der var flere, havde jeg sendt et par stykker til dig :)
      Vi håber du nyder sommeren i DK!

  • Reply Patricia @ ButterYum 24 juli, 2012 at 05:15

    Theses rolls are so darn cute – what a great idea!

  • Reply Line 24 juli, 2012 at 20:29

    MUMS hvor ser de bare ultra lækre ud :)

  • Reply Maja 24 juli, 2012 at 23:48

    Manner, hvor ser de lækre ud! Vildt god idé. Jeg er en sucker for både pesto og parmesan – så de må på to-do-very-soon ;)

  • Reply Blondfood 25 juli, 2012 at 11:06

    I er simpelthen så kreative. Det er en fornøjelse at læse jeres blog! :-)

  • Reply loquaciouslily 25 juli, 2012 at 16:20

    Mums mums mums! De er perfekte til den skovtur jeg har planer om at drage ud på i morgen. Måske man skulle prøve at lave nogen med hhv. rød og grøn pesto..? Tak for tippet ihvertfald :)

    • Reply Laura og Christine 25 juli, 2012 at 18:40

      ja, det lyder da som perfekt timing! :) Rød pesto lyder også rigtig lækkert, det er jeg sikker på man også kan gøre! ;)

    Skriv en kommentar