Vi elsker nemme og ikke for usunde snacks!! Det er så skønt at komme hjem fra en hård dag i skolen eller en omgang træning og så lige finde en lille lækker sag i køleskabet. Her passer de her små banan/karamel bidder perfekt ind og så kræver de heldigvis heller ikke særlig meget arbejde, hvis bare man har en rest karamel i køleskabet. Hvis ikke man gider til at lave en omgang karamel, kan man sagtens bruge f.eks. peanutbutter i stedet for.
Bananstykkerne skal ikke laves for tykke, omkring 2 cm., ellers bliver det nemlig næsten umuligt at have dem i en mundfuld, hvilket er meningen så man får alle smage med og på samme måde ikke bliver fuldstændig fedtet ind i karamel!
Vi håber I får en dejlig weekend – vores skal tilbringes i vores sommerhus på Sjælland i godt selskab, det bliver rart! :)
Ingredienser
- 2 bananer
- Karamel lavet på en dåse kondenseret mælk (bedst hvis man har en rest, da det slet ikke er særlig meget, der skal bruges.) Kan også erstattes af peanutbutter
- 150-200 g mørk chokolade
Sådan gør du
- Hvis ikke man har karamel, skal denne først laves af en dåse kondenseret mælk. Dæk dåsen til med vand i en gryde og lad den koge i 3 timer. Peanutbutter kan også bruges som erstatning til karamel
- Skær bananerne i skiver med en tykkelse på ca. 2 cm.
- Brug en lille ske eller en spids genstand til at lave et hul i banan stykkerne, som går ca. halvvejs ned (vi brugte spidsen på en kartoffelskræller)
- Fyld hullerne med karamel og stil stykkerne på køl i fryseren i 1/2 times tid
- Smelt chokolade og dyp de små bidder, så de dækkes helt af chokolade
- Hvis man har lyst, så drys med lidt hakkede pistacie nødder eller mandler
- Opbevar dem i køleskabet eller fryseren indtil der ikke er flere ;-)
10 Kommentarer
Det ser bare lækkert ud! :) Lige siden jeg så det her http://i.imgur.com/gFYYeuy.jpg har jeg villet lave det, men desværre ikke fået gjort det endnu… Det kan være der bliver tid til det i påsken! :)
God weekend til jer :)
De var super gode ;-) ej hvor sjovt hørte om dem fra en kammerat, og prøvede så at Google, men fandt ikke noget, så vi lavede dem bare som bidder helt overtrukket :-) rigtig god påske :-)!!
Præcis dét billede faldt jeg over for nogle uger siden på pinterest – det har ligget og ventet i inspo-mappen siden :-) pudsigt. Det ser lækkert ud!
Sjovt, linket er fra “planet meme”, det må flurere rundt flere steder på nettet – de ser også bare super fancy ud! I skal glæde jer til at prøve dem ;-) Ha en rigtig god tur!
Hej.
Super lækker opskrift!
Vil bare høre, hvordan I dypper bananstykkerne ned i chokoladen? Jeg havde lidt bøvl med det og forsøgte både med fingerne, en gaffel og en ske…
Hej Christina! Tusind tak, vi bruger faktisk sådan en lidt “spasser” gaffel, vi har en gammel gaffel hvor de yderste stænger er blevet bukket op, så man nemt kan ligge noget på den uden de falder ned, men ellers så placér den på en gaffel og brug en ske til at få chokoladen over med :)
hvordan lager i karamellen? Koger i dåsen uåpnet i 3 timer? Eller åpnes dåsen og koger i vandbad?
Jep, dåsen skal koges uopnet i 3 timer under vand :)!
Hej med Jer!
Først og fremmest; hold kæft en flot blog! Jeg bruger den flittigt. Virkelig smukke billeder og fint-beskrevede fremgangsmåder.
Mht. den karamel, der laves her. Hvordan skal den kondenserede mælk tildækkes? Altså skal den ned i vand eller hvordan? Min forståelse i et køkken er endnu ikke spor god :-D
Hej Andrea
Tusind tak, hvor er du sød :)
Vi havde også virkelig svært ved at forstå princippet i starten, men du tager en dåse kondenseret mælk, putter den i en gryde (stadig i dåsen) og hælder vand i indtil dåsen er dækket. Herefter tænder du for varmen og lader den stå og små simre i 3 timer under låg. Når dåsen så er afkølet og du kan åbne den, vil der være en tyk mere brunlig karamel :) – Helt vildt lækkert ;)