Til madpakken, gåture og frokoster er det altid lækkert med en ekstra lille snack. Mit bud på en god lille snack til diverse lejligheder er de her pølsehorn med et twist af squash og gulerod. Det kan godt være det lyder mærkelig i nogens øre, men det er faktisk slet ikke dårligt. Smagen er slet ikke kraftig af gulerod eller squash, det giver bare lidt ekstra fylde (hvis man vil kan man godt tilsætte mere). Derudover blev dejen bikset sammen af mælk, tørgær, creme fraiche, rugmel, fuldkornshvedemel, salt og hvedemel. Denne her portion er ret stor og kan sagtens halveres.
Jeg har heldigvis en masse i fryseren som jeg gerne snupper med på madpakke, stranden, eller lige spiser efter en bytur ;-) I dag er der fridag fra skolen, og der er faktisk kun halvanden uge til spring-break – det bliver så skønt at komme lidt væk fra skolearbejdet og i stedet se lidt mere af Australien :)
Ingredienser (36 stk.):
- Lun mælken, kom det over i en skål og rør gæren ud i.
- Tilsæt creme fraiche, squash, gulerødder, salt, rugmel og fuldkornshvedemel og bland det hele godt
- Tilsæt hvedemel indtil dejen er æltet godt igennem som en ensartet masse
- Stil dejen til hævning i 1/2 time (eller mere) et lunt sted
- Del dejen i 4 lige store stykker og rul hver ud til en cirkel med en diameter på ca. 40 cm.
- Put en klat ketchup og pølse på dejen og rul den sammen og fortsæt sådan med hver dejklump. Se fremgangsmåde til at folde her
- Læg pølsehornene på en bageplade og bag dem ved 220 (varmluft) grader i 20-25 min.



27 Kommentarer
Wauw sikken en dejlig hilsen fra Australien, de ser så vildt lækre ud, og lidt rustikke! Uhm. Tusind tak for opskriften den skal gemmes!!!
Hehe hvor er du sød :) De er nemlig lidt rustikke – super lækkert!
Og dejligt at du kan bruge opskriften ;)
Ha en god dag.
KH Christine
Hvor er de bare MEGA gode ud!! :)
De er de også ;-)
De ser godt nok gode ud!! :) Tak for opskriften, de skal helt sikkert prøves
Hej Lene! Tusind tak – du bliver ikke skuffet ;)
De ser virkelig virkelig gode ud. Jeg er i forvejen ved at køre lidt træt i min almindelige opskrift med pølsehorn, så det passer simpelthen perfekt at I har en sund version som jeg kan låne. Tak!
Hej Linn!
Tusind tak – det passer da helt perfekt :) Og som skrevet kan man sagtens putte lidt mere squash eller gulerod i, evt. også lidt mere rugmel hvis du ønsker dem grovere :)
De ser gode ud og skal helt klart prøves! Måske et dumt spørgsmål, men hvor meget er en “cup”?
Hej Mette!
Tusind tak! Jamen 1 cup svarer til ca. 2,4 dl, hvis det kan hjælpe ;)
de er standardpølsehornopskriften herhjemme! med mere gulerod og ymer eller skyr i stedet for creme fraice;-)
Lækkert, din udgave lyder slet heller ikke dårligt ;-)
Hej :)
Lækker opskrift..
men er der ikke en lille fejl..
Tilsæt “agurk” – Det er vel squash der skal tilsættes? :)
HIlsen Maya
Du har helt ret, Maya – de er jo også begge to grønne ;-) jeg retter det med det samme, TAK!
hvor ser de lækre ud! kan man bruge almindelig gær? hvis ja hvor meget? :)
Tusind tak. Man kan sagtens bruge almindeligt gær, prøv med 1 1/2 eller 2 pakker, det skulle svare til nogenlunde det samme! God fornøjelse :-)
Hej :)
Jeg ville lige sige at jeg altid laver dem med almindelig gær, jeg bruger bare én pakke – 50 g .. og de hæver meget!! :)
Håber det kan bruges.
Se min blog: http://www.mayadroem.blogspot.dk
Hilsen Maya :)
Jeg elsker disse pølsehorn – men først når de er bagt! Jeg hader nemlig at stå og lave dejen til dde her pølsehorn, fordi min dej bliver altid så våd, at man ikke kan stikke fingrene i det uden at man har dej over det hele.
Jeg putter altid mere mel i, men det ser ikke ud til at hjælpe..
Er det kun mig, der simpelthen ikke kan få den her dej til at fungere, fordi den bliver for våd? :P
Hej Mia! Godt at du kan lide dem, men det lyder virkelig mærkeligt med den klistrede dej. Vi har endnu ikke hørt om andre eller selv prøvet med samme problem, ved ikke om det kan have noget at gøre med squashen’s væske! Vi håber de bliver nemmere at arbejde med ;-)
Ha en god dag!!
Jeg har samme problem som Mia. Jeg halverede opskriften, men har alligevel kommet ca. 700 g hvedemel i – og dejen er stadig ret våd. Lige nu står den til hævning, så jeg er ret spændt på hvordan det bliver at rulle den ud.. Krydser fingre for et godt resultat!!
Øv hvor lyder det mærkelig Sine, du har vel også kommet fuldkornshvedemelen og rugmelen i, ikke? Ved ikke om det kan have noget med creme fraiche konsistensen at gøre… Vi håber ikke det bliver for besværgeligt, men held og lykke med dem, vi krydser også fingre ;)
Hvad % creme fraiche skal man bruge i denne opskrift ?
Den kan være lige som du ønsker, hvis den indeholder lidt fedt kan det være dejen kræver lidt mere mel og mindre hvis omvendt :-)!
Kan der bruges andet mel end hvedemel??? Mere af det andet etc., eller evt. speltmel eller lign.??
Lyder ellers rigtig lækkert og vil prøve at lave dem til min søns fødselsdag i børnehaven. Tænker det som et noget sundere alternativ, end de vanlige af ren hvidt brød, sukker osv. ;-)
Det skal nemlig forstås som et sundere alternativ, og så kan man ikke smage at der er tilsat lækre grøntsager – vi er sikre på, at de vil falde i god jord i en børnehave ;-)
Du kan godt tilsætte mere af det grove mel – men du skal passe på med ikke at erstatte alt hvedemelen. Da det ikke er noget vi selv har prøvet, kan vi ikke garanterer hvordan resultatet bliver.
Vi håber I får en god fødselsdag :)
Hej Twin-Food
Hvorfor bruger i Tørgær i denne opskrift ?
Hej Louise
Undskyld det sene svar :)
Det var egentlig fordi de blev bagt i Australien hvor der ikke fandtes frisk gær :)
KH