Når vi har grøntsager eller frugter, som vi godt kan se snart skal prøves, går vi ofte i tænke boks. Disse små banantrøfler blev lavet udfra et par meget overmodne bananer. Der er kun 3 ingredienser i og det er banan (selvfølgelig), kakaopulver og mørk chokolade. For at få en mere fast konsistens tilsatte vi smeltet mørk chokolade. På toppen blev der pyntet med frysetørrede hindbær og kakaonibs. De er smadder gode til en snack efter aftensmad, og så er de jo slet ikke så usunde som de ser ud – hoveddelen er trods alt banan ;-) De kan opbevares både i fryseren eller køleskabet. Vi foretrækker at have dem i køleskabet, da man godt kan få noget af nogen isninger i tænderne hvis de står i fryseren – men så er de til gengæld heller ikke ligeså bløde som fra køleskabet.
Ingredienser (ca. 12 stk):
3 små overmodne bananer
40 gram kakaopulver
80 gram mørk chokolade (vi brugte ca. 70 %)
Overtræk: 150 gram mørk chokolade
Pynt: frysetørrede hindbær og kakaonibs
- Mos bananer i en skål og tilsæt kakaopulver
- Smelt 80 gram mørk chokolade og bland det i massen med banan og kakaopulver
- Lad det hele stå på køl 1/2-1 time, så er det lettere at forme massen (da chokoladen stivner)
- Form små kugler og kom dem i fryseren en halv times tid (så vil overtrækschokoladen størkne hurtigere)
- Smelt chokoladen til overtræk og kom det over kuglerne når de har været i fryseren – drys evt. med kakaonibs og frysetørrede hindbær
- Opbevar dem i fryseren eller køleskabet i en lufttætbeholder. Hvis man ønsker en hård konsistens, skal de opbevares i fryseren
29 Kommentarer
Iiih tusind tak for opskrift – det er klart et godt alternativ til min romkugle craving, her i graviditeten! Tak! :D
//Emilie
http://gravidmedlupus.blogspot.dk/
Velbekomme, Emilie ;-)! Vi håber du kan lide dem!
Ha en god aften!!
Lækkert og simpelt, så kan det jo næsten ikke være bedre :)
– Camilla
Nej vel!? Det er bare sådan en god kombination :-)
Ha en god aften!
Det er helt sikkert noget, der skal prøves næstte gang, der ligger en overmoden banan i min vindueskarm.
Det lyder godt! Vi håber du kan lide dem ;-)
De ser virkelig gode ud!!! :-D
Hvor mørk er den chokolade i bruger?
Tusind tak, Marie :-)! Den er vel mellem 70 og 80 %! :-)
Bliver også lige nødt til at høre, hvordan I smelter chokoladen. Resultatet blev jo rigtig flot. Er det over vandbad eller hvordan? Jeg er ofte lidt doven, så jeg bare gør det i mikrobølgeovnen, men hvad har I gjort jer af erfaringer? :-)
Haha, vi er ligeså dovne :-) Vi plejer også at gøre det i mikroen. Vi tager ca. 2/3 af chokoladen i en skål og smelter den ad 10-20 sek ad gangen. Når det hele er smeltet i skålen putter vi den resterende 1/3 del i og lader det smelte i den varme masse, så plejer det at blive OK – håber det giver mening! ;-)
Er det bare alm. kakaopulver som til bagning osv. eller er det ren kakaopulver? :-)
Hej Anne! Ja, altså kraftig kakao og ikke noget nesquik ;-)
Hold da op hvor ser det bare lækkert ud :D Vil da uden tvivl prøve den opskrift.
Mvh
Tusind tak, Anne! De er simpelthen så lette at lave. HVis du prøver dem, så skriv endelig hvad du synes om dem :)
Vilket bra tips inför helgen!
http://Pernillabredolt.com
Ja ik?! Og de er bare så gode :-)!
De er virkelig lækre! Jeg lavede nogle i lørdags. Jeg brugte en chokolade med 85 % kakao, og det er hvertfald efter min smag for mørk en chokolade til disse. Så prøvede også at lave nogle med 70% og MUMS! hvor blev de gode! :)
Det lyder super lækkert, Kristina! Dejligt du lige afprøvede en kraftigere chokolade, så holder vi os til de 70 % ;-)
Sikke fantastisk smukke fotos og så enkel en ide og opskrift, og sunde er de jo også, eller i hvertfald en lille bitte smule. :-) Uhm. Man får STOR lyst til at tage en kæmpe bid…af skærmen ;-)
Disse trøfler må jeg vist prøve at lave….SNART! :-)
Tak – igen – for god inspiration.
Keep up the good work :-)
Mage hilsner
Gitte
Tusind tak, Gitte :-)!! De er nemlig en lille smule sunde, man kan spise dem med lidt god samvittighed ;-)!
Tak for din søde kommentar, og så dejligt du gider at følge med, både her med også på facebook og instagram!
Ha en god weekend.
KH Laura og Christine
Hvor lang tid kan de holde sig? Ser alt for lækre ud
Hej Louise. Vi tror lidt det afhænger af om du opbevarer dem i køleskabet eller fryseren. I fryseren vil vi sige op til 2 uger og i køleskabet omkring en uge :-)!
Hvor ser de lækre ud! Ved I hvor mange kalorier der er i den enkelte trøffel?
:)
Hej Anita! Det er desværre ikke noget vi ved, men ud fra ingrediens listen burde det være muligt at finde ud af :-)!
Nej hvor er de lækre! Jeg puttede lidt rom essens i mine, hvilket de bestemt ikke blev dårligere af ;)
Lyder som en knald god idé ;-)! Lækkert!!
Dejen var alt for blød til at forme selv efter 12 timer på køl, fulgte opskriften! Kuglerne smeltede i chokolade da de skulle overtrækkes, mærkeligt, de havde stået på køl i 1 time i forsøg på at få dem til at stivne. Ved ikke hvad “fejlen” kan være…..om det kun er mig der har det problem. Har på nuværende tidpunkt ikke lyst til at forsøge igen, det er madspil!
Øv det lyder mærkeligt – den kom i fryseren ikke? Den smeltede chokolade der blandes i banen burde også gerne stivne på et tidspunkt, så det lyder meget mærkeligt at der slet ikke er sket noget! Vi håber da du vil prøve igen, for de er super gode :)
[…] laves retter ud fra – utroligt hvor meget græskar, der egentlig er/var. Her er de tidligere banan trøfler blevet videre udviklet, til også at indeholde græskar, fuldkornskiks, kanel og hvid chokolade :) […]