SUND SNACK MED LAKRIDS, KAKAO OG CITRON –
Snacks

SUND SNACK MED LAKRIDS, KAKAO OG CITRON

I går lavede jeg disse kugler ud af alle mulige gode sager, som jeg kunne finde i køkkenet! De smagte så godt at jeg ikke kunne vente med at give jer opskriften, selvom der faktisk er andre indlæg klar, som burde komme før dette – kender i det?! Kuglerne er en sundere snack, som er rare at have i køleskabet, til de tider hvor man pludselig bliver lidt lækkersulten. Både kakao, citron og lakridspulver gør det smadder godt sammen, og man kan faktisk fornemme alle tingene når man spiser de små kugler. Man behøver egentlig ikke at rulle dem i noget, men jeg valgte at rulle dem i lidt forskelligt. Jeg havde tre forskellige slags: Finthakkede pistacienødder, blendede kelloggs all brain og kokos – alle tre var gode, men tror nu mine favoritter er all brain og pistacienødder :). I dag bliver en dejlig dag! Om lidt kommer min kærestes bedste ven til morgenmad og så er det min lillebrors 18 års fødselsdag!! Det betyder lækkert mad og det næsten bedste selskab man kan ønske sig – Christine mangler selvfølgelig, men er sikker på hun sender mange fødselsdagstanker fra Australien til lillebror Calle hele dagen.

 

Ingredienser (Giver ca. 20 stk):

200 gram dadler
4 spsk kokosolie (det er muligt der skal lige mere i – så mærk efter hvordan konsistensen er, den skal ikke være FOR klistret)
1 tsk fintmalet hamp frø
40 gram kellogg’s all brain
100 gram mandler
10 gram kakaopulver
saft fra 1/2 citron
1 tsk vaniljepulver
1 tsk æblecidereddike
Lakridspulver efter smag

Krymmel: Kokos, blendede pistacienødder og blendede kelloggs all brain

 1. Blend mandler først, tilsæt dadler og all brain
 2. Tilsæt de resterende ingredienser udover lakrids
 3. Tilsæt lakridspulver lidt ad gangen indtil den rette smag er nået
 4. Rul dem og tril dem i krymmel eller læg dem på køl som de er
 5. Opbevar dem i en lufttætbeholder i køleskabet
tidligere indlæg næste indlæg

16 Kommentarer

 • Reply monsterscircus 30 juli, 2012 at 09:48

  Tillykke med jeres lillebror! Orv det er da vist en god start på ugen, med sådan nogle lækre kugle, uha. Tak opskriften, mangler også lidt energi her efter ferien! Ha en smuk uge og fødselsdagsfest.

 • Reply Anonymous 30 juli, 2012 at 12:41

  Sikke nogle flotte billeder! De ser utrolig lækre ud!

 • Reply Anonymous 30 juli, 2012 at 14:25

  Wauuuuuh- det ser super godt ud- dem kunne jeg godt tænke mig at smage

 • Reply Marian N. Larsen 30 juli, 2012 at 21:40

  hvilken blender har du mon? Min alm. blender kan nemlig ikke lave dadler til mos. Jeg må lige teste om min nye BaMix kan gøre jobbet! Jeg vil nemlig osse meget gerne have sunde dadel-hapsere for de ser jo alt for lækre ud!

  • Reply Laura og Christine 31 juli, 2012 at 07:36

   Vi har en philips, men den er faktisk heller ikke så glad ved det. Hvis jeg tager lidt af gangen går det bedre – men synes heller ikke det gør noget at dadlerne er groft blendet ;) Ved ikke om jeg ville turde med baMix – det kan være der står i instrukserner hvad den kan klare :P Hav en dejlig dag Marian! :)

 • Reply SofieRefer.dk 30 juli, 2012 at 22:30

  Det ser lækkert ud! Jeg starter ud på onsdag med sukkerfri/slikfri måned, og kunne da være man skulle prøve den opskrift der af, hvis min craving for søde sager bliver alt for slem :)

  • Reply Laura og Christine 31 juli, 2012 at 07:37

   Det kunne sagtens være du skulle prøve den – jeg synes hvert fald de er lækre :)

 • Reply Annika (douxflavor.tumblr.com) 30 juli, 2012 at 22:33

  I really like your blog. Just discovered it on tastespotting. I cannot quite understand a lot but very pretty pictures!

  – Annika

 • Reply Lise 31 juli, 2012 at 10:17

  De ser helt vildt lækre ud! Jeg tror da lige, jeg vil kigge skabene igennem og se, hvad jeg kan finde. :)

  • Reply Laura og Christine 31 juli, 2012 at 21:54

   TAK Lise :) Jeg synes også at de er vildt lækre! Håber du fandt en masse i skabene du kunne mikse sammen ;)

 • Reply Anne au Chocolat 3 august, 2012 at 10:32

  HAPS HAPS HAPS! Jeg sidder på skolen og kunne godt tænker mig at sætte tænderne i sådan én eller tre lige nu :)

  Kh Anne

  • Reply Laura og Christine 4 august, 2012 at 07:56

   Hehe, der ligger lige 3 i køleskabet, som jeg har prøvet at sende – så må vi se om de når frem ;) :)
   Rigtig god weekend!

  Skriv en kommentar