Vi plejer at have boller i fryseren, som vi nemt kan tage op hvis vi har lyst til det. Til frokost har vi de grove rugbrødsboller og til morgenmad plejer vi har have nogle lidt lysere nogle, fx disse. Det var tid til lidt udveksling og det blev til de her gulerodsboller. Vi spiste dem til en lækker salat til aftensmad. Vi har også spist dem til både morgenmad og frokost – hvor de også egner sig rigtig godt! Bollerne består af hvedemel, gær, grahamsmel, lidt honning, solsikkekerner og gulerødder. De er super nemme at arbejde med, da den ikke kræver at man har hænderne i dejen. Opskriften kommer fra Jakobsen’s honning. Nogle boller hvor vi ikke helt er færdige med at eksperimentere, da vi tænker at prøve at udskifte guleroden med squash eller rødbede. Hvilke grøntsager plejer i at putte i jeres boller?
Ingredienser (18 stk.)
Opskrift: Jakobsen’s honning
5 dl lunkent vand
50 g gær
5 mellem store groft revne gulerødder
1 dl solsikkekerner
3 æg
2 spsk. Jakobsen’s økologisk blomster honning
1 1/2 tsk salt
500 g hvedemel
300 g grahamsmel
- Gæren opløses i det lunkne vand
- Tilsæt honning, salt, æg, solsikkekerner og de revne gulerødder
- Tilsæt melet lidt af gangen
- Stil dejen til hævning i 45 minutter
- Brug en ske til at sætte dejen på en bageplade med bagepapir
- Lad dem efterhæve i 45 minutter
- Bag dem i en forvarmet ovn ved 200 grader i 15-20 min.
28 Kommentarer
Åh jeg har sådan haft lyst til gulerodboller i dag, og så klikker jeg ind og ser jeres fine billeder. Nu er der vist ikke nogen undskyldning for ikke at komme i sving i køkkenet :-)
Nej det er der da ikke ;) Vi håber de bliver gode, vi synes selv at de var rigtig gode hvert fald :)
Det endte med at blive disse tranebærboller, da jeg manglede gulerødder – for så er det jo lidt op ad bakke at bage gulerodsboller. ;-) Men jeres opskrift er gemt på min to-do liste :-)
http://loquaciouslily.wordpress.com/2012/06/01/laekre-grovboller-med-tranebaer/
MUMS, de ser også rigtig gode ud! Ja du har ret, uden gulerødder er det nok lidt svært at bage dem ;) Hehe.
Rigtig god weekend til dig
Mange tak, og god weekend til jer! :)
De ser rigtig gode ud piger! :)
Det var de bestemt også! :) de kan hvert fald anbefales
Jeg elsker gulerodsboller og de her ser rigtig gode ud! Det ligner de har en lækker sprød skorpe :)
De var også rigtig gode – og også skorpen :)
Lækre boller :) Er de blevet penslet inden de kom i ovnen eller drysset med noget mel? De har en flot og lækker skorpe!
Nej der er faktisk slet ikke blevet gjort noget ved skorpen – de stod lidt højt i ovnen, ved ikke om det har noget at sige :) :)
Så hæver de første omgang. Synes måske dejen er lidt tynd i det? Men det skal nok blive godt;-)
Spændende! :) Dejen var tynd i det, men hvis du synes den er for tynd, så kom lidt ekstra hvedemel i ;-) Vi håber de bliver gode og rigtig god weekend!
De er virkelig lækre! Erstattede grahamsmelen med havregryn, det fungerede superb! Synes dog de skulle have lidt mere end 20 min, men det er måske bare mig, der ikke er vant til at bage brød med æg, der gør dem svampede :-)
Det lyder også super lækkert med havregryn – vi er glade for at du kunne lide dem! Det kan måske have noget med ovnen at gøre, med godt du gav dem lidt længere så :) Rigtig god weekend, Caro!
De ser godt nok gode ud! Må prøves i weekenden. De minder meget om en god opskrift jeg har mistet, så har store forventninger :-)
Det lyder som en god idé, de var super lækre! Vi håber de kan leve op til dine forventninger ;-)
Fantastisk opskrift. Elsker at der ikke skal æltes, så man slipper for mel i hele køkkenet. Super nemt og bollerne blec lækre og luftige:)
Tusind tak, Tina! Deje der ikke skal æltes er også altid et plus her! Er glad for du synes om opskiften :)
Så venter de på at efterhæve og så er det i ovnen :o) Jeg er suuulten ;o)
HVor mange fik i ud af den portion?? Når I skriver forvarmet ovn, er det så alm. ovn eller varmluft?
Kh. Trine
Spændende!! Vi håber de bliver gode!? :-)
Vi fik ca. 18 stk. Bag dem i alm. ovn, forvarmet ovn betyder bare at den skal have det nævnte antal grader når du sætter bollerne i ovnen :-)
Hihi jeg godt hvad forvarmet betyder ;o)
Ja altså de smagte super godt (Tror jeg spiste 5 stk *GG* Men mine blev temmeligt flade.. Jeg fik vist omkring 20 stk. ud af det :o)
Har I slet ingen opskrift på fastalavnsboller?? ;o)
Kh. Trine
Hehe – godt du fandt ud af det.
Og ja, de ryger meget hurtigt!! :-)
Jo Christine lavede nogle meget lækre sidste år : http://twin-food.blogspot.dk/2012/02/gammelgads-fastelavnsboller-med-creme.html
[…] Gulerodsboller – Spinat stjerner […]
Kan dejen til disse mon laves aftenen i forvejen og stilles på køl natten over? :)
Det burde ikke være noget problem :) Tag evt. dejen ud en 30-60 min. inden, så den lige bliver varmet op :)
Det lyder rigtig godt! Så falder valget på dem i dag :)
Tak for den hurtige tilbagemelding!
Dejligt at høre, lad os endelig høre om resultatet :)
Rigtig god weekend!!