På fredag drager vi til sydfrankrig på ski, og til en skitur, er det altid super lækkert med pølsehorn. Vi plejer, at have et par med i lommerne når vi er ude på pisten (så store er de jo ikke :-)). Og så er det også altid lækkert, at få et om eftermiddagen når man kommer hjem efter en lang dag, eller om natten når man kommer hjem fra byen :-). I de her pølsehorn, er der tilsat lidt rugmel, så de mætter lidt mere end normalt. Derudover er der heller ikke noget smør i – som også gør dem lidt sundere! Derudover er det jo også altid rart at have en pose pølsehorn liggende i fryseren til eftermiddagsmad.
Ingredienser til pølsehorn (ca. 48 små stk):
1/2 L mælk
50 gram gær
200 gram neutral yoghurt
2 tsk groft salt
150 gram groft rugmel
750 – 850 gram hvedemel (afhænger lidt af om den æltes i hånden ellers køres på maskine, men tilsæt lidt ad gangen- det er muligt der skal bruges mere hvis man ikke bruger maskine)
48 små pølser
Ketchup til at komme i hornene
- Lun mælken og rør gæren ud heri
- Tilsæt yoghurt, salt, rugmel og hvedemel – hold lidt igen med hvedemelen og tilsæt indtil dejen er æltet godt sammen
- Stil dejen til hævnen et lunt sted i 1-2 timer
- Tag dejen ud på et meldrysset bord og del dejen i 6 portioner, hvorder kan komme 8 stk. ud af hver.
- Rul vver portion dej ud til en cirkel på ca. 40 cm i diameter og del cirklen med en pizzaskærer i 8 lige store stykker
- Fordel pølser og ketchup på hvert stykke og sørg gerne for at pølsen har dej hele vejen omkring sig, så ketchuppen ikke kan komme ud
- Læg hornene på en bredepande med bagepapir og lad dem efterhæve i 1/2 time.
- Hornene penslels med æg inden de kommes i ovnen. Bag dem ved 200 grader ovn i ca. 20-25 min og lad dem køle af på en rist.
7 Kommentarer
Hvor ser de gode ud piger! Dem tror jeg, jeg vil bage til min skiferie den 27. God tur!
Knus <3
Hehe, hvor er du sød – de smager ret godt ;-)
du må også have en super tur!
[…] PØLSEHORN […]
[…] Put en klat ketchup og pølse på dejen og rul den sammen og fortsæt sådan med hver dejklump. Se fremgangsmåde til at folde her […]
De ser lækre ud – står selv og skal bage pølsehorn til kommende skiferie. Hvilke pølser bruger I mon?
Tusind tak, hvis du vil have dem lidt grovere kan du evt. putte 250 g rugmel og 650-700 hvede :)
hov og mht. pølserne køber vi ikke nogle specielle :)