På de varme sommerdage har vi ofte lyst til lidt nemmere og “let” mad – altså mad der ikke ligger tungt i maven. Vi spiser ofte koldskål med müsli og frugt – vi dropper kammerjunkerne og får det sprøde ved müslien i stedet. En varm sommeraften i juli blev denne her koldskål lavet! Den består af skyr, A38, vanilje, citron, æggeblommer og hindbær – en skøn kombination, der både kan nydes til morgenmad, frokost og aftensmad – og faktisk også dessert. Derudover erstattede vi müslien med rugbrødscrunch, der faktisk kun er lavet på rugbrød og lidt honning. Resterne af rugbrødscrunchen blev videre brugt på morgenmaden og som en lille snack i løbet af dagen. Desuden er rugbrødscrunchen en rigtig god måde at få brugt sit lidt gamle og tørre rugbrød på – så smid det endelig ikke ud :-)! I dag er dagen hvor Laura flyver til San Diego på hendes 4,5 måneders studieophold – vi er alle taget til Kastrup for at vinke forvel og sige på gensyn!
Koldskål
Ingredienser (1 stort glas)
1 dl skyr
2 dl A38
Korn fra 1 vaniljestang
Saft fra 1/2 citron
60 g frosne hindbær – hvis ikke de er fra egen avl så husk at kog dem op
2 æggeblommer
- Blend alle ingredienser godt sammen til en ensartet tyk masse
- Smag evt. til med vanilje, citron, hindbær, osv. alt efter hvilken smag der ønskes
- Fordel i glas og drys med rugbrødscrunch
Rubrødscrunch
Ingredienser (1 stor portion)
1 kg. halvtørt rugbrød
1 dl honning
- Skær det lidt gamle rugbrød i skiver og rist det helt sprødt i ovnen, ca. 15 min. ved 200 grader – tjek at overfladen er tør/sprød
- Blend den ristede rugbrød til mindre stykker – ikke helt tyndt, men i små stykker
- Bland den blendede rugbrød med 1 dl honning indtil al rugbrøden har fået lidt honning på sig
- Bag rugbrøden i ovnen ved 200 grader i 15 min og lad det afkøle
- Opbevar rugbrødscrunchen i en lufttæt beholder
– Laura og Christine
17 Kommentarer
Hey piger :-)
Den version af koldskål ser super lækker ud – jeg elsker koldskål så den må prøves ;-)
Jeg vil lige sige, at jeg er ret vild med jeres blog og allerede har brugt flere af jeres opskrifter (wow Frappén er god og SÅ nem på den måde i gør!)
Jeg bagte jeres boller uden surdej til min familie fødselsdag i lørdags, de blev rigtig gode, men kom slet ikke til at se ud som jeres. Desuden puttede jeg en del ekstra mel i og der skulle have været meget mere i, hvis de skulle være blevet som jeres – er i sikre på der ikke er lidt for meget vand i? :-)
Jeg holder pige fødselsdag i morgen og der bliver en af jeres kage opskrifter nok også brugt. Mange tak for en dejlig og meget inspirerende blog og rigtig god tur til Laura!
Bedste hilsner, Freja
Hej Freja!
Tak for de søde ord :)!
Hvilken opskrift brugte du på rugboller?, vi har nemlig lidt forskellig udgaver på bloggen, så kan vi lige kigge opskriften efter :).
Tusind tak og rigtig god fødselsdag, det lyder slet ikke dårligt med kage ;)
KH
Laura og Christine
Hej igen:-)
Det er jeres seneste ‘bolle’ opskrift, som hedder boller uden surdej og er udgivet den 25. juli. Men jeg kan se der er en anden der har skrevet de var meget flydende og i har skrevet det var meningen, så det er nok sådan de skal være:-) men kunne bare ikke få dem til at blive runde flotte hævede boller, de blev mere flade fordi dejen ligesom gled ud.
Men tak i hvert fald og god dag til jer:-)
Kh Freja
Ah :) Det er helt korrekt at den er ret flydende, men hvis man har godt med mel på borden og man lige vender den et par gange er den faktisk nem nok at arbejde med :) De bliver heller ikke runde, og de kan ikke formes, når den er så blød, det bliver mere forskellige størrelse klatter ;)
KH
Mums, det ser virkelig godt ud! :)
//Emilie
http://gravidmedlupus.blogspot.dk/
Du kan tro den var lækker ;)!
Mmmm… Mums! Stort fan af alt der kan laves med skyr… Det smager skønt og har stort proteinindhold :D Det ser meget lækkert ud (og lækkert med frisk bær!)
Hilsen fattig-bloggeren
Vi er også kæmpe fan af skyr og det er helt perfekt i denne her koldskål ;)!
Det er en rigtig god idé at bruge rugbrød på den måde, og jeg havde slet ikke tænkt på, at lave en sød version af rugbrød.
Jeg plejer at skære dem i tern, tilsætte lidt salt og spise dem oven på salater.
http://www.madling.dk/ristet-rugbrod-pa-salat/
Sidst jeg lavede topping til koldskål var det ristet havregryn med honning. Tak for et nyt fif :-)
Det er nemlig super nemt med rugbrøden :)!
Dine rugbrøds tern lyder slet heller ikke dårlige – mums!!
Uhm det lyder lækkert! Jeg må vist hellere prøve at bruge æg eller æggeblommer i koldskål igen ;) Jeg er faktisk begyndt at bruge de nye A38 med smag til koldskål (se: http://colorfulfunliving.blogspot.dk/2013/05/hindbrkoldskal-uden-g.html)! Der er en hindbær version og en hyldebomst version, og så er det jo super let, at få en lækker koldskål blandet sammen på 2 sekunder :-)
Det er bare super lækkert med æg :)!
Det lyder vældig smart at bruge dem med smag, og bonus når der så findes en med den smag man lige skal bruge :)
Mmm den skal prøves… hvor er jeres flotte glas fra?
:) Vi har fået dem i gave, men de er købt i Decorate :)
[…] lune sommeraftener fortsætter skal shaken helt sikkert laves igen, måske som aftensmad med lidt rugbrødscrunch – det er bare lækkert! :-) Som morgenmad kan den også snildt fungere med lidt havregryn og […]
Oh no… havde glædet mig til rugbrødscrunch til min koldskål… men skidtet brændte totalt på – Det var helt sort og røg i hele huset… næste gang holder jeg lige øje med det i stedet for at stole på tiden 🙈 tænker næste gang måske er i morgen 👌🏼
Ej åh nej, vi håber det går bedre næste gang 😉😋