SCONES PÅ RUGMEL MED TØRREDE MORBÆR OG ABRIKOSER –
Bagværk, Brød, Snacks, Til madpakken

SCONES PÅ RUGMEL MED TØRREDE MORBÆR OG ABRIKOSER

Små rugstykker med morbær og abrikoser er også blevet afprøvet her i køkkenet efter vores succes med rugstykker og chokolade. De er mindst ligeså gode, lækre svampede med lidt sødt at tykke i. Morbær er små bær der ligner lidt brombær og smager lidt rosin/karamel agtigt. Vi bruger dem også som drys på morgenmaden! De her “scones” har som sådan ikke noget med scones at gøre, vi synes bare formen minder lidt om, så nu kalder vi dem scones ;-)!! Hele dagen i dag skal tilbringes på arbejde og det skal dagen i morgen faktisk også. Vi håber i får en dejlig weekend :-) 

Ingredienser (giver 16 stk.)
25 g gær
1 tsk salt
4 dl vand
50 g solsikke
25 hørfrø
100 g hvedemel
250 g rug
50 g sigte
maltsirup (kan udelades)

 

Fyld
70 gram abrikoser
70 gram morbær
50 gram mandler

 

  1. Rør gæren ud i vandet sammen med salten
  2. Tilsæt kerner og melet og bland det hele godt
  3. Hak mandler og skær abrikoserne i mindre stykker. Bland derefter morbær, abrikoser og mandler i dejen til det hele er godt blandet
  4. Tag et par klatter dej med vand på hænderne (så er det ikke så klistret) og form et langt flat brød med ens højde over det hele
  5. Brug en dejskraber til at del dejen i trekanter
  6. Stil dem til hævning i 45-60 min. hvorefter de bages i en 225 grader varm ovn (alm.) i 30 min. i midten af ovnen.
  7. Spis dem lune med et lag smør på, eller put dem i fryseren og tag dem med på madpakken

 

tidligere indlæg næste indlæg

No Kommentarer

Skriv en kommentar