NYTÅRSMENU: 20 SKØNNE FORETTER –
Fisk, Forret, Kød, Kylling, Vegetar

NYTÅRSMENU: 20 SKØNNE FORETTER

Vi fortsætter nytårsforberedelserne, og udover de to indlæg med velkomstsnacks og drinks, som vi har udgivet tidligere på ugen, så kommer her et indlæg med 20 forslag til en skøn nytårsforret, som I måske kan bruge eller blot få inspiration fra til Jeres egen nytårsmenu.

Nedenfor finder i vores idéer til nytårsmenuen fra de tidligere år.

 

1. HJEMMELAVET BAO

Vi synes bao’s er så fine og festlige og mener snildt de kan serveres som forret. For at give dem et nytårstema, kunne man fylde dem med torsk eller anden fisk. Alt fyldet er nemt at forberede i god tid, dog skal de dampede boller serveres lune, men de kan med fordel dampes på forhånd. Opskrift og tips på hjemmelavet bao’s finder I her.

2. URTEGRAVAD TORSK

Hvis man gerne vil servere den klassiske torsk til nytår kan man med fordel lave den urtegravad. Torsken er nem at forberede i god tid og skal egentlig bare passe sig selv. I finder opskriften på urtegravad torsk her.

3. RØDBEDEGRAVAD LAKS

Det her er en af vores yndlings til forret og altid en sikker vinder. Ligesom torsken (ovenfor), passer laksen sig selv og kan nemt laves i god tid. Laksen kan serveres som man ønsker på enten lyst eller mørkt brød med f.eks. avocadocreme. Opskriften på rødbedegravad laks finder i her.

4. RØDBEDEGRAVAD LAKS SOM TATAR

Det her er lidt et twist på vores rødbedegravad laks (se ovenfor), hvor vi i stedet for at servere laksen i skiver har serveret den mere som en bøf. Laksen er skåret ud i helt små tern og blandet med kapers, friske ærter og asparges. Vi har her serveret laksen som en slags bøf med avocadocreme i bunden og sprødt brød ved siden. Opskriften på laksen er som ovenfor og kan findes her.

5. RØDBEDEBLINIS MED STENBIDDERROGN

Blinis og stenbidderrogn er to ting, de fleste kan lide. Her har vi lavet et festligt twist på de klassiske blinis og tilsat rødbede, der giver dem en fin farve. En forret, der er nem at forberede i forvejen. De fine blinis kan både serveres lune og kolde alt efter hvad man bedst kan lide. Opskriften på rødbedeblinis finder i her.

6. SALADE CHÉVRE CHAUD

En vegetarisk forret med et stykke lækkert sprødt gedeost. Gedeosten kan paneres og steges i forvejen og blot opvarmes lige inden servering, da gedeosten er best varm. Opskriften på salat med paneret gedeost finder i her.

7. GRILLEDE FLADBRØD MED MASCARPONE OG LAKS

Endnu en fiskeforret med en lækker laksesalat. Både brød og laks kan forberedes i forvejen. Brødene er fyldt med mascarpone, og er derfor bedst lune. Opskriften på fladbrød og laks finder i her.

flatbread-with-salmon

8. FILO MUFFINS MED SPINAT, KØD OG FETAOST

Fine pakker, som man kan fylde med hvad man har lyst. Det kan både være fisk, men de kan også gøres vegetariske. Muffins’nr skal serveres lune, men kan sagtens forbages og altså bare lige lunes inden servering. Opskriften på filo muffins med spinat, kød og feta finder i her.

nem-hverdagsret

9. AUBERGINERULLER MED QUINOA FYLD

Auberginerullerne kan nemt forberedes i god tid. Vi har tidligere grillet dem i løbet af dagen og rullet dem med fyld, så de faktisk er helt klar til at komme på tallerken. Man kan sagtens skifte quinoa fyldet ud med andet, f.eks. en laksesalat eller lign. Opskriften på auberginerullerne med quinoa fyld finder i her.

auberginerulle_med_quinoa

10. LAKSERULLER MED RYGEOSTCREME

En nem forret, hvor alt kan forberedes i god tid. Laksen kan rulles med rygeostcremen tidligt på dagen og skal altså bare ligges på tallerken (og evt. lige pyntes) inden servering. Vi har for nogle år siden, serveret denne her til nytår som forret og det var et hit. Opskriften på lakseruller med rygeostcreme finder i her.

rygeostcreme

11. BYGOTTO MED JORDSKOKKER, SALSICCIA OG VESTERHAVSOST

En forret, der skal serveres varm, men som nemt også kan forberedes i god tid. En lækker bygotto, der sagtens kan have andet fyldt. Opskriften på bygotto med jordskokker, salsiccia og vesterhavsost finder i her.

bygotto

12. LAKSEWRAPS MED PEBERRODSCREME

Skønne wraps, der serveres kolde, wraps kan laves i god tid, fyldes og rulles, så de bare skal på en tallerken inden servering. Opskrift på laksewraps med peberrodscreme finder i her.

lakwp2

13. SEAFOOD SALAT I BRØDSKÅL

En skøn frisk ret, som vi faktisk serverede til forret dengang Christine blev færdig som civilingeniør. Man kan sagtens udskifte selve brødskålen med sprødt brød ved siden. Opskrift på seafood salat i brødskål finder i her.

fisk_s1

14. QUINOA SUSHI

Et alternativ til den klassiske sushi, hvor vi har udskiftet sushiris med quinoa. Et lidt stort projekt, men det kan laves i god tid og skæres, så det er helt klar til at komme på tallerken. Opskrift på quinoa sushi finder i her.

sushiq1

15. FISKETACOS

En festlig og farverig forret, hvor den torsken udgør størstedelen af fyldet, derudover er der en tomat/mango salsa samt en avocadocreme. Opskriften på fisketacos finder i her.

ftacos3

16. RIMMET LAKS

Hvis ikke man er så glad for den gravede laks (se længere oppe), kan man også vælge den simple rimmede laks. Ligesom den gravede passer den sig selv det meste af tiden og kan nemt forberedes i forvejen. Opskriften på rummet laks finder i her.

rimmetlaks3

17. KYLLINGESPYD MED AVOCADOCREME

En skøn forret, hvor kylling er hovedelementet. Spyd og creme kan forberedes i god tid, men kyllingen skal vil vi foretrække at servere varm. Opskriften på kyllingespyd med avocadocreme finder i her.

kylsp2

18. MEGA BLINIS MED STENBIDERROGN

Ligesom de små rødbede blinis kan de her også laves i forvejen. Man kan også sagtens lave dem mindre, hvis ikke man gider de store. Alt er nemt at forberede i forvejen. Opskriften på mega blinis med stenbidderrogn finder i her.

stenr3

19. FRISKE FORÅRSRULLER MED TUN OG LAKS

En let og frisk forret, hvor man igen sagtens kan ændre fyldet. De friske forårsruller kan nemt fyldes og rulles i forvejen inden servering. Opskriften på de friske forårsruller med tun og laks finder i her.

tuns4

20. KARTOFFELPANDEKAGER MED LAKS OG CREAM CHEESE

En fin forret, hvor det meste kan forberedes i forvejen. Vi synes ikke nødvendigvis at kartoffelpandekagerne behøver at blive serveret lune/varme, men det er smag og behag. Opskriften på kartoffelpandekagerne med laks og cream cheese finder i her.

rosti3

tidligere indlæg næste indlæg

No Kommentarer

Skriv en kommentar