Nytåret nærmer sig og vi har traditionen tro selvfølgelig samlet lidt inspiration til nytårsmenuen. I indlægget her har vi samlet 10 skønne snacks, som vi forestiller os vil gøre det godt til et glas bobler i selskab med Dronningens nytårstale.
Vi skal faktisk begge holde nytår udenlandsk i år, Laura skal på ski i Val Thorens, mens Christine tager en tur til Warsawa. Så, for vores vedkommende skal nytårsmenuen faktisk nydes ude, så der bliver ikke noget hjemmelavet hos os i år.
Nedenfor finder i vores idéer til nytårsmenuen fra de tidligere år.
- Ideer til nytårsaften – Dessert og drinks
- Ideer til nytårsaften – Hovedret og tilbehør
- Ideer til nytårsaften – Snacks og forret
- Forslag til nytårsmenuen 2015
- Forslag til nytårsmenuen 2014
- Ideer til nytårsaften – Hovedret + dessert
- Ideer til nytårsmenuen – Snack + forret
1. PITA CHIPS MED RYGEOSTCREME
Chips’ne kan laves på forhånd og er et lækkert alternativ til de købte chips. Man kan krydre med sine yndlings krydderrier og ligeledes servere med sin yndlings dip, f.eks. græskarhummus eller avocadohummus. Opskriften på både chips og rygeostcreme finder i her.
2. SESAMBAGT FETAOST MED HONNING OG RISTET RUGBRØD
Lav små rugbrødshapsere og lav mindre stykker fetaost med honning og sesam, som bages ovenpå brødet indtil fetaosten er klar. Vi vil foreslå at “panere” små stykker fetaost enkeltvis og fordele dem på tynde skiver rugbrød, som serveres lune. Opskriften på den sesambagte fetaost findes her.
Snacks’ne har vi lavet i et æbleskivejern, som nok er det nemmeste. I midten gemmer der sig en lækker smeltet overraskelse. De kan tage lidt tid at lave, men de kan laves på forhånd og holdes lune i ovnen inden servering. Hvis man vil, kan man også servere lidt dyppelse til. Opskriften på de sprøde snacks med mozzarella finder i her.
4. SPRØD SKÅL MED AVOCADO/HYTTEOST CREME OG CRISPY EBI
De fine skåle er lavet af bagt filodej, hvori der er fyldt avocado, hytteost og en lækker sprød reje. Skåle og avocado/hytteost kan foreberedes i god tid, men rejen skal helst være varm ved servering. Opskriften på det hele finder i her.
De fine spyd kan nemt indeholder andre ingredienser, og skinken kan også sagtens skiftes ud. Vi synes spydene er super festlige at servere som en snack. Udgaven med melon, skinke og mozzarella finger i her.
Et alternativ til de klassiske soya mandler. Vi har brugt en blanding af nødder, men man kan bruge lige dem man vil. Opskriften på de ristede nødder finder i her.
Vi synes asparges’ne er super fine, når de paneres og så giver det dem en ekstra sprød overflade. Asparges’ne kan godt laves lidt i forvejen, men de skal holdes lune ind til servering. Opskriften på de sprøde asparges findes her.
Man kan nemt lave sine egne kiks, hvis det er noget man har lyst til. Man kan servere lige den dip til, som man vil, men vi har her givet et bud på en lækker fetadip. Opskriften på rugkiksene med fetadip finder i her.
9. SNOEDE GRISSINIER MED CHEDDAR OG SERRANO SKINKE
Et lækkert alternativ til de klassiske grissinier, hvor vi har snoet ost og skinke i brødet. Man kan både spise dem som de er, eller med lidt dip til. Opskriften på de snoede grissinier kan i finde her.
10. SNACK MED GEDEOST OG DADLER I SERRANO SKINKE
Det her er faktisk en af vores yndlings og altid en sikker vinder. Vi har rullet både dadler og gedeost i serranoskinke, men man kan også nøjes med enten gedeost eller dadler, hvis man hellere vil det. Vi vil foreslå at servere dem lune. Opskriften finder i her.
No Kommentarer