Nytårsaften 2015/2016 tilbragte vi, ligesom forrige år, sammen med nogle af vores venner tilbage fra gymnasiet. Vi har begge år gjort det sådan, at vi alle medbringer noget- og det fungerer virkelig godt! I år var det Laura og hendes kæreste, som havde meldt sig på forret. Den bestod af lidt forskelligt, og denne lakserulle var blandt andet på tallerknen. Lakserullerne blev lavet med en creme hovedsageligt bestående af rygeost og derudover kom der også hytteost og yoghurt i. Hytteost og yoghurt kan justeres, ift hvor meget man ønsker at rygeoste-smagen skal træde frem.
Ingredienser (ca til 4-5 til forret)
400 gram laks
Rygeost creme
Rygeost
1/2 dl Græsk yoghurt
1/2 dl hytteost
Saft fra 1/4 citron (ca)
Salt og peber
Til toppen: radiser skåret i meget tynde skiver, karse
- Bland alle ingredienserne til cremen sammen
- Smag til om der mangler citron, salt eller peber
- Kom cremen på køl i en halv times tid
- Læg lakse stykkerne ud på et stykke virawrap, sådan at hvert stykker overlapper hinanden lidt
- Fordel cremen på en linje henover alle laksestykkerne (kom evt cremen i en sprøjtepose, så kan det være lettere at presse den ud)
- Fold laksen indover cremen og rul derefter til en rulle
- Kom rullen på køl til den skal serveres
- Lige inden servering skæres ønskede størrelser af rullen. Man kan servere med ekstra rygeost, og radiser og karse på toppen
2 Kommentarer
Hvor meget rygeost skal jeg bruge.?
Hej Pia,
Vi beklager det sene svar. Vi plejer at købe en af bøtterne i supermarkedet og smage til :)