Nytårsaften rimer på lækre drinks! Vi har samlet vores bud på lækre nytårsdrinks i dette indlæg, som I forhåbentlig kan bruge til inspiration :-)
Nedenfor finder i vores idéer til nytårsmenuen fra de tidligere år.
- Ideer til nytårsaften – Dessert og drinks
- Ideer til nytårsaften – Hovedret og tilbehør
- Ideer til nytårsaften – Snacks og forret
- Forslag til nytårsmenuen 2015
- Forslag til nytårsmenuen 2014
- Ideer til nytårsaften – Hovedret + dessert
- Ideer til nytårsmenuen – Snack + forret
Én klassiker, som man aldrig går galt i byen med :-) Drinken egner sig rigtig fint til store mængder, man kan fx lave den i en stor kande og komme en masse frosne lime, grape og appelsinskiver i – så den holder sig kold længe.
Ingredienser (1 glas)
1 god håndfuld isterninger
6 cl mørk rom
2-2,5 dl ginger beer
Saft fra 1/4 lime
Til pynt: limeskiver, sukker og evt. frisk ingefær
- Kør en lime rundt på glassets kant og dyp derefter glasset i sukker
- Kom isterningerne i glasset efterfuldt af rom, ginger beer og limesaft – rør rundt i glasset (smag evt. om der mangler rom, ginger beer eller lime)
- Pynt med limeskiver og evt. lidt frisk ingefær
En super lækker drink til dem der godt kan lide kaffe. Siruppen kan laves i forvejen, så man hurtigt kan blande drinken når man har brug for det.
Ingredienser (2 glas)
3 spsk instant kaffe (kaffe og vand kan erstattes af et espresso shot)
4 spsk vand
4 spsk kaffesirup (se nedenfor)
2 spsk whiskey
En håndfuld isterninger
Ca. 1-2 dl mælk
Til toppen: 1 spsk flødeskum
- Kom kaffe og vand i et glas, bland det godt sammen
- Tilføj kaffesirup og whiskey- bland igen
- Kom is i glasset og slut af med mælk og flødeskum på toppen
Sirup (3 dl)
4 dl brun farin
2 dl whiskey
1 dl vand
1 tsk vanilje ekstrakt
- Kom brun farin, whiskey og vand i en gryde og lad det simre ved svag varme, til siruppen er begyndt at tykne
- Tag siruppen af varmen og tilføj vanilje ekstrakt
- Lad siruppen stå på køl i et glas indtil den skal bruges
Én lækker drink med en meget flot farve. Man kan med fordel fryse granatæblerne og komme dem i drinken frosne.
Ingredienser (1 glas)
En lille håndfuld is
50 ml southern comfort
75 ml koncentreret granatæblesaft (vi fandt en i føtex, som også havde lidt mynte i sig, hvis man har overskud, kan man lave sin egen)
150 ml sprite
Evt. lidt limesaft
Til pynt: Frisk mynte, lime og granatæble
- Kom is i et glas
- Tilsæt southern comfort, granatæblesaft (evt. lidt ad gangen) og sprite – smag til om den mangler lidt mere alkohol eller sprite
- Tilsæt lidt limesaft
- Pynt med granatæbler og frisk mynte
En fortolket udgave af den traditionelle gin og tonic, med en lækker smag af basilikum. Siruppen kan laves i forvejen, så man hurtigt kan blande drinken, når man har brug for det.
Ingredienser (1 stk.)
1 håndfuld is
2 spsk basilikumessirup (se nedenfor)
1 lime
1/4 dl gin
2 dl tonicvand eller danskvand
- Kom is i et glas og tilsæt derefter de andre ingredienser
- Smag til om der evt. mangler mere lime, basilikumssirup eller gin
- Server med friske basilikumsblade (slå hårdt og hurtigt på bladende, inden de tilsættes, så udskilles den dejlige smag og duft nemmere)
Basilikumssirup
1 dl vand
1 dl sukker
2 store håndfulde basilikumsblade
- Kog vand og sukker op indtil sukkeret er smeltet
- Bank hårdt og kort på basilikumsbladene og kom dem ned i gryden
- Lad det hele simre i ca. 20 min og lad derefter siruppen køle af (evt natten over i køleskabet)
- Blend siruppen meget fint og si derefter siruppen
- Kom siruppen i et glas og opbevar den på køl til den skal bruges
Endnu en fortolket udgave af den traditionelle gin og tonic, denne gang med lidt smag af agurk. Agurk og lime i denne drink gør den dejlig frisk.
Ingredienser (2 glas)
1 agurk
saft fra 1-2 limes
1 cm revet ingefær
Gin
Tonic vand
En håndfuld isterninger
- Skær to skiver af agurken på langs, som skal bruges til glassene
- Blend resten af agurken med en stavblender, eller i en blender
- Kom den lange skive agurk i et glas og tilsæt derefter isterninger
- Tilsæt gin og fyld derefter glasset halvt op med den blendede agurk
- Tilsæt saft fra lime og revet ingefær
- Tilslut fyldes op med tonic vand – rør godt i drinken inden den nydes
Hvis I er ligeså vilde med mango som os, er denne drink perfekt! Siruppen (step 1-4) kan laves i forvejen, så man hurtigt kan blande drinken når man har brug for det.
Ingredienser (3 glas)
1 mango
5-10 g ingefær (afhænger af hvor meget smag man ønsker)
1/2 dl lys sirup eller honning
1/2 dl vand
saft fra 1 lime
is
4 1/2 spsk gin
tonic vand
- Skær kødet fra mangoen og skallen af ingefæren
- Riv ingefæren groft og blend det sammen med mangoen til en tyk puré
- Hæld mango pureen i en gryde sammen med sirup og vand og lad det koge svagt op til konsistensen er tyk og sirup agtig
- Smag til med saft fra en lime og lad herefter siruppen køle af
- Tag 3 glas og put isterninger i
- Fordel mango siruppen i de 3 glas, tilsæt gin og top op med tonic vand
No Kommentarer