Da vi for lidt tid siden var inde og nyde forskelligt lækkert mad fra torvehallerne, kom vi forbi GRØD. Her fik vi den lækreste og cremede bygotto med jordskokker. Vi har ikke selv prøvet at lave bygotto før, men da vi elsker risotto, og ofte laver det, blev risene byttet ud sidst vi lavede retten. Vi prøvede at lave den lækre bygotto, som vi havde fået i ved GRØD med jordskokker. Udover jordskokker kom vi også lidt salsiccia i, som er en smagfuld italiensk pølse – både jordskokker og salsiccia blev steg på panden, inden det blev vendt i den færdige bygotto. Bygottoen gjorde vi ekstra cremet ved at tilsætte vesterhavsost, hvor man selvfølgelig kan bruge andet ost :-) På toppen blev der pyntet med syltede jordskokker, som er super gode at have i køleskabet til sandwich eller en salat.
Ingredienser (ca. 4 personer)
300 gram perlebyg
1 liter + 2 dl grøntsagsbouillon
1 porre
2 fed hvidløg
350 gram jordskokker (hvis de ikke er for beskidtet, kan man undgå at skrælle dem)
250 gram salsiccia
75 gram vesterhavsost
Smør eller olie til stegning
- Kog perlebyg med 1 liter vand og lad det stå indtil bygottoen er kogt ind, rør gerne i det undervejs
- Skær porrer ud i skiver og hak hvidløg fint
- Skær jordskokker ud i mindre stykker og gør det samme med salsiccia pølserne
- På en varm pande tilsættes smør eller olie og derefter svitses hvidløg og porrer
- Tilsæt jordskokker og salsiccia og bland det hele godt sammen – steg indtil at jordskokkerne stadig har lidt bid
- Når bygottoen er kogt ind tilsættes jordskok og salsiccia blandingen til bygottoen sammen med 2 dl grøntsags bouillon
- Lad bygottoen koge lidt mere ind og tilsæt osten i mindre stykker inden servering
- Server med syltede jordskokker (se opskrift nedenfor)
Syltede jordskokker
100 gram jordskokker
1 spsk æbleeddike
2 spsk olie
1 tsk sukker
En anelse salt
- Skær jordskokkerne ud i tynde skiver
- Bland de resterende ingredienser i en skål (varm det evt. en anelse op), og hver sikker på at sukkeret opløses
- Hæld blandingen over de tynde jordskokkeskiver og lad dem stå og trække i et par timer
6 Kommentarer
Har villet prøve bygotto så længe nu, tror det var denne opskrift der fik sparket mig i gang så nu har jeg købt ind til det i hvert fald :-D
Hvor lyder det bare godt!
Vi håber at retten bliver et hit! :)
Hm, jeg laver ofte speltotto, har også prøvet med perlebyg, men synes simpelthen det er for hårdt for maven!
Vi synes faktisk slet ikke at den var så tung :-)
Speltotto har vi stadig til gode ;-)
det lyder simpelthen så lækkert!
Hvor har i købt salsiccia pølse i århus? :)
Det var det virkelig også :-)
Vi fandt salsiccia ved deli’en i jærgergårdsgade.
Hav en god weekend :)