URTEGRAVAD TORSK –
Fisk, Forret

URTEGRAVAD TORSK

Vi har haft en skøn weekend med masser af juleforberedelse og pakning. Vi er nemlig så heldige at vi flyver til Canada på fredag, hvor vi skal holde jul i Lake Louise med vores Far, lillebror og Christine’s kæreste. Vi glæder os helt vildt meget og brugte det meste af dagen i går på at prøve vores skitøj og komme i skistemning. Vi elsker at stå på ski og kan slet ikke vente med at tage et par ture i Rocky Mountains!

Udover at pakke har vi også prøvet at finde på et par spændende retter, man kunne servere til nytår. Det her er en skøn forret, som faktisk ikke er så vanskelig at lave. Derudover kan den fryses ned og det er derfor muligt at lave den i god tid, så man ikke skal stå med det hele de sidste par dage. Sidste år serverede vi selv rødbedegravad laks (som i også kan se i det her indlæg) til vores nytårsaften, og her har vi forsøgt med urtegravad torsk. Torsken har vi serveret på en skive ristet brød, som er smurt med mascarpone og ovenpå torsken har vi pyntet med lidt syltede gule gulerødder og friske urter. Man kan også sagtens servere torsken på en blinis eller helt uden brød.

Hvis i mangler inspiration til andre spændende retter til nytår, så hold øje med bloggen, for vi kommer med et opsamlingsindlæg med masser af gode idéer!

 

Ingredienser 

400 g torsk (uden skind)

15 g salt

20 g sukker

1/2 dl hakkede urter (vi brugte persille og rosmarin)

1/2 dl hakket spinat

skal fra 1 citron

saft fra 1/2 citron

ristet brød smurt med mascarpone (eller flødeost), syltede gulerødder (kan undlades) og friske urter til toppen

 1. Rens torsken og tjek den for ben
 2. Dup torsken tør med lidt køkkenrulle og læg den i et fad
 3. Fordel salt og sukker over torsken og lad den stå på køl tildækket i 30 min.
 4. I mens hakkes urterne og spinaten fint og blandes med citronskal
 5. Tag torsken ud og fordel de hakkede urter, spinat og citronskal ovenpå
 6. Pres citronsaft på toppen og dæk den til og lad den stå på køl i minimum 24 timer, dog gerne mere
 7. Rens torsken for diverse urter (lad gerne lidt sidde), hvorefter den er klar til at blive skåret ud og serveret. Hvis man vil fryse torsken, anbefales det at gøre inden den skæres i skiver (men efter den har ligget i gerne 2-3 dage). Torsken skæres i skiver, når den er tøet op, inden servering.
 8. Anret som du ønsker – vi smurte et stykke brød med mascarpone og fordelte torsk, lidt syltede gulerødder og friske urter på toppen

tidligere indlæg næste indlæg

2 Kommentarer

 • Reply Line 19 december, 2017 at 10:01

  Vil bare lige minde om, at når man skal spise rå fisk er det en rigtig god idé at fryse det først – uanset hvad man sidenhen gør ved det. Der kan leve mange små parasitter i fisk, som kun bliver slået ihjel ved varme- eller kulde-behandling, og altså ikke ved andre tilberedelsesformer som fx gravad, ceviche e.l.

  Se evt Fødevarestyrelsens anbefalinger (under “Sushi” på denne side – men det gælder al rå fisk)
  https://www.foedevarestyrelsen.dk/Leksikon/Sider/Fisk-og-fiskevarer.aspx

  • Reply Twin Food 21 december, 2017 at 16:31

   Hej Line,

   Det har du helt ret i – det er selvfølgelig en god idé :-)

  Skriv en kommentar