SEMLOR MED HINDBÆR –
Bagværk, Højtider, Søde sager

SEMLOR MED HINDBÆR

 

seml22

Fastelavn er lige om hjørnet, og derfor besluttede vi os for at lave fastelavnsboller i løbet af ugen. Vi er tidligt ude, så vi kan nå at lave dem mere end én gang, for hvis der er noget vi er fan af, så er det fastelavnsboller. Vi elsker at de er snakskede og fedtede med både creme og marcipan. Vi har før lavet flere forskellige slags fastelavnsboller, men aldrig prøvet de svenske Semlor, som bare ser så fine ud. I onsdags blev der lavet om på dette. I bollen har vi nederst kommet lidt hindbær, derefter et lille stykke marcipan, ovenpå marcipanen lidt creme og tilslut lidt flødeskum, hvor vi også har rørt lidt hindbær i – det lyder godt ikke?! ;-) Heldigvis giver portionen mange, så vi har et par stykker til en kop kaffe senere i dag :-).

 

Ingredienser (giver ca 20 stk.)

Dej

2 dl mælk

50 g gær

100 g smeltet smør

1 tsk salt

30 g sukker

2 æg

150 g find fuldkornshvedemel (eks. fuldkorns ølandshvedemel)

500 g hvedemel

  1. Lun mælken en smule og opløs gæren heri
  2. Kom den smeltede smør, salt, sukker og æg i og bland det hele godt sammen
  3. Tilsæt mel lidt af gangen og ælt dejen rigtig godt sammen – lad den kører i ca. 7 minutter hvis man har en røremaskine
  4. Dæk dejen til med et viskestykke og sæt den til hævning i ca. 1 time (til dobbelt størrelse)
  5. Efter hævning deles dejen i to dele, hvor hver rulles til en pølse og deles i 10 lige store stykker
  6. Rul hver til en fin rund bolle og læg dem på en bageplade, hvor de skal hæve ca. 30 min
  7. Pensl dem med æg og bag dem ved 200 grader i 10-12 minutter (bollerne skal være gyldne på toppen)
  8. Lad bollerne køle godt af

 

Creme
2 æg

30 gram sukker

4 spsk maizena

5 dl mælk

1 vaniljestang

  1. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Rør dem sammen med lidt af sukkeret, således at kornene kan skille sig fra hinanden
  2. Pisk æg, sukker, maizena og vanilje godt sammen.
  3. Varm mælken til lige under kogepunktet (sådan ca.) og bland den med æggeblandingen.
  4. Hæld blandingen af æg og mælk tilbage i gryden og opvarm mens der piskes til cremen bliver tyk.
  5. Lad den køle af inden brug

 

Andet
ca. 200 gram marcipan skåret i 20 mindre stykker

400 gram frosne hindbær

ca. 2 dl fløde

 

  1. Når bollerne er kølet af skæres toppen forsigtigt af og bollen udhules (vi spiste den overskydende bolle, men man kan sagtens komme det tibage sammen med cremen)
  2. Når bollen er udhulet kommes en lille skefuld hindbær i bunden, oven på hindbær et stykke marcipan og derefter creme
  3. Inden bollen serveres piskes fløden stiv og de resterende hinbær vendes heri
  4. Kom hindbær flødeskummen øverst og læg toppen af bollen oven på
  5. Drys med flormelis og nyd dem med en god kop kaffe eller te :-)

seml11 seml33

 

tidligere indlæg næste indlæg

No Kommentarer

Skriv en kommentar