GRÆSKARHUMMUS –
Bagværk, Dip/Salsa, Frokost, Snacks, Vegetar

GRÆSKARHUMMUS

graeskarhumus

Der har været gået lidt græskar-mode i den her på bloggen. Det skyldes, at når vi køber et græskar, ender vi ofte med, ikke at bruge det hele. Derfor har vi altid en lille portion til overs, som vi skal finde på at lave noget med :-)

For et par uger siden blev en rest græskar tryllet om til denne græskarhummus – den var tilovers efter vores skønne tiramisu. Hummus’en blev egentlig lavet som man normalt laver hummus, nemlig med kikærter, hvidløg, tahin og forksellige krydderier. Derudover blev der også tilsæt kogt græskar, som giver hummus’en en lidt anden farve og smag. Det er også muligt at den er en andelse mere cremet.

Husk forresten at deltag i vores adventskonkurrence, hvis i ikke allerede har gjort det – i har mulighed for at vinde vores nye kogebog :-)

 

Ingredienser (1 stor skål)

200 g græsker

1 dåse kikærker

1 fed hvidløg

1 1/2 spsk tahin

2 tsk paprika

limesaft

salt

lidt olie

græskarkerner, olie, paprika og hakket persille til toppen

  1. Skær græskaren i tern, put dem på en bageplade og bag dem i ovnen i ca. 30 min. ved 190 grader (alm. ovn) – de skal være bløde
  2. Put alle ingredienserne i en blender undtagen olien
  3. Tilsæt olie undervejs lidt af gangen indtil konsistensen er cremet og tyk
  4. Smag til med limesaft og salt – tilsæt evt. også mere tahin eller paprika, hvis man ønsker det
  5. Pynt med græskarkerner, lidt olie, paprika og hakket persille inden servering

pumpkin-humus

tidligere indlæg næste indlæg

No Kommentarer

Skriv en kommentar