Da vi holdte julefrokost med vores søde veninder inden jul, blev disse blandt andet sat på bordet. Det var en lidt utraditionel julefrokost, da det eneste julemad der var, var en frisk rødkålssalat og så en omgang ris a la mande til dessert. Vi vidste godt, at julemad ikke var det vi ville mangle. Og sådan har vi det heller ikke lige nu. 3-4 dage med julemad er fint for os! Nå tilbage til denne snack, hvor “bunden” er en skål lavet ud af filodej. I skålen er der en creme af avocado, hytteost samt lime og oven i denne creme har vi sat en halv crispy ebi. Vi elsker crisby ebi – specielt i sushi, men denne her sammensætning er skam heller ikke værst! Vi spiste denne snack med kniv og gaffel, men hvis man serverer den som snack med et par servietter, tænker vi, at man kan spise den stående til et glas bobler, eks. nytårsaften :-)
Ingredienser (12 stk.)
12 stykker filodej
6 crispy ebi
3 dl Hytteost
3 avocadoer
Saft fra 1/2-1 lime
Salt og peber
- Skær et stykke filodej over på midten og fordel de to halve stykker i en muffinform (vi brugte muffinsforme af metal)
- Pres filodejs stykkerne ned i formene så de danner en lille skål
- Bag dem i en 180 grader varm ovn i 10-15 minutter (de må gerne få lidt farve på kanterne)
- Steg crispy ebi sprøde i en gryde med olie og kom dem bagefter på en tallerken med køkkenrulle
- Hak avocado i mindre stykker og bland dem sammen med hytteost
- Smag til med limesaft, salt og peber
- Fordel avocado/hytteost cremen i de sprøde skåle
- Skær crispy ebi over på midten og fordel dem rundt i skålene
12 Kommentarer
Hejsa. Hvor køber i crispy ebi henne? :-)
Hej Maja
Vi køber dem i asiatiske forretninger, de findes på frost – klar til stegning :-)
Hej Twin-food
Det ser vildt lækkert ud :-)
Har I købt jeres crispy ebi færdige, eller har I lavet dem fra bunden?
Mvh Anders
Hej Anders
Tusind tak! Vi køber dem paneret i pankorasp, så de bare skal steges inden de er klar :)
MUMS!Tror I man kan lave dem i silikonemuffinsforme? Og så lige et lidt dumt spørgsmål: Crispy ebi, er det rejer? :)
Hej Johanne
Det kan godt være at det også kan gå med silikone forme. Det eneste vi tænker, der kan være et problem, er hvis filodejen er for “tung” og skål-formen derfor ikke kan holdes. Men det er noget, som du kan vurdere, hvis du bare prøver at lægge lidt filodej i formene :)
Jep, crispy ebi er rejer ;)
Hvor er de fine og lækre :)
Tusind tak, Ida :-)!
De ser vildt lækre ud! Mon man kan bage “filodejs-skålene” dagen før de skal serveres?
Hej Andrea
Det tænker vi godt at man kan. De vil selvfølgelig være mest sprøde, hvis de bliver bagt lige inden.
Måske kan man hurtigt varme dem op inden fyldet kommes i på dagen :)
Godt nytår!
Brugte i fedtstof inden I kom filodejen i metalmuffin formen?
Hej Susanne :)
Det gjorde vi faktisk ikke, men du kan sagtens, så er du hvert fald sikker på, at der ikke er noget, som hænger i :)