Øv hvor er det bare koldt udenfor! Vi troede lige at vejret gik mod det mere forårsagtige, men der tog vi vist fejl. Vi kan simpelthen ikke få varmen igen, når vi først har været udenfor – bare det snart bliver varmere igen :-) Denne lækre snack sammen med en kop kaffe, ville også hjælpe lidt på kulden. De her barer er lavet på en bund af digestive og banan og så er der lagt et lag med kokos, dulce de leche og pekan nødder på toppen. De er pyntet med chokolade og dyppet i chokolade for at gøre dem ekstra lækre ;-).
Ingredienser (12 x 12 cm form)
3 bananer
300 gram digestive
40 gram kokos
1 dl dulce de leche blandet med 1-2 tsk maldon salt (smag til)
til toppen: pekan nødder og mørk chokolade (ca. 100 gram)
- Blend bananer og digestive sammen til en ensartet masse og fordel massen i en form – pres godt til og stil formen i fryseren (gerne 3-4 timer – massen skal være fast)
- Bland kokos og karamel i en skål og fordel det over den hårde bund, drys med hakkede pekan nødder
- Smelt lidt af chokoladen og fordel den hen over kokosmassen- stil formen tilbage i fryseren i ca. 1/2 time
- Tag formen ud af fryseren og skær massen ud i ønskede størrelse barer
- Smelt den mørke chokolade og dyb hver bar i mørk chokolade – stil dem tilbage på køl indtil chokoladen er stivnet
6 Kommentarer
Mmmmh, hold nu op hvor ser det lækkert ud! Jeg skal i køkkenet i dag ;)
Vi håber du nåede i køkkenet og de at de smagte ;)
Kan de holde sig i køleskabet? Så man kan lave dem dagen før er arrangement?
Det kan du sagtens- så får de bare lov til at sætte sig lidt mere :-)
Hvor finder man Maldon salt?
Og den dulce de leche, er den hjemmelavet??
Hej Anelle,
Maldon salt finder du stort set i alle supermarkeder.
Dulce de leche kan bade købes eller laves selv. Hvis den skal være hjemmelavet tager du en dåse kondenseret mælk og lader den koge (tildækket i vand hele tiden) i 3 timer.