SESAMBAGT FETAOST MED HONNING –
Forret, Nemme hverdags retter, Tilbehør

SESAMBAGT FETAOST MED HONNING

Vi er vilde med sprøde hapsere og når de også har noget smeltet lækkert i midten er det ekstra godt. Vi har før prøvet med nogle helt vildt lækre sprøde mozzarella kugler og nogle skønne sprøde gedeost hapsere og denne her gang er det altså blevet fetaosten’s tur!

Det var egentlig vores lillebror, der tippede os om fetaosten, da han synes vi skulle prøve det i stedet for halloumi og paneer, som vi har brugt i mange retter i løbet af sommeren, f.eks. i de her wraps. Det blev til en sesambagt fetaost med honning og timian på toppen og hold nu op, hvor er det en lækker, men simpel ret. Honningen og timian’en er det sidste finish, så det må i altså huske.

Vi bagte fetaosten for sig selv i ovnen, og spiste den til aftensmad sammen med en perlebygsalat og nogle sprøde rugbrødshapsere. 

 

Ingredienser (2-3 pers.)

1 pk. fetaost (250 g) – vi brugte “ægte” græsk fetaost

mel, æg og sesamfrø til panering

honning og frisk timian

sprødt brød og evt. salat til servering

  1. Fordel lidt mel i en skål, slå et æg ud i anden og tilsæt sesamfrø til en tredje – start med lidt, man kan altid tilsætte mere, hvis det mangler
  2. Tag fetaosten og dæk den først til i mel, dæk den herefter til i æg og sørg til sidst for at alle flader er dækket af sesamfrø
  3. Læg den panerede fetaost på et stykke bagepapir eller i et ovnfast fad og bag den i ovnen ved 200 grader (alm. ovn) i ca. 20 min. indtil overfladen er gylden
  4. Fordel lidt honning og frisk timian på den varme ost inden servering

tidligere indlæg næste indlæg

No Kommentarer

Skriv en kommentar