LUFTIGE CHOKOLADEBOLLER –
Bagværk, Brød, Brunch, Morgenmad, Søde sager, Til madpakken

LUFTIGE CHOKOLADEBOLLER

chokoladeboller

Siden sidste weekend, hvor vi udgav de luftige boller (uden surdej), har vi allerede haft flere portioner igang. Og som I nok har luret blev det blandt andet til en omgang luftige chokoladeboller. Idéen kom, da en sød læser spurgte, om man mon kunne tilsætte chokolade til de luftige boller, og vores svar var at det kunne man helt sikkert, og at det iøvrigt lød vildt lækkert.

Så, her er de, de luftige boller med chokolade. Og ved I hvad? Det fungerer SÅ godt med chokolade. Men kunne man forvente andet? Vi brugte både mørk og hvid, men det kan man gøre ligesom man har lyst til.

Udover chokolade, har vi også prøvet en udgave med nødder og tørrede frugt – lidt a la musliboller og det fungerer også rigtig godt. Nedenfor har vi tilføjet opskrift på både chokoladeboller og musliboller – størstedelen af ingredienserne er ens, man skal blot vælge om det er 200 g chokolade eller 200 g blandede nødder, kerner og tørret frugt man vil have i. Fremgangsmåden er ens i begge tilfælde.

Hvis I ikke helt kan beslutte Jer om det skal være den ene eller den anden udgave, så lav den ene halvdel som chokoladeboller og den anden som musliboller – vi garanterer at de alle nok skal blive spist ;-)

boller_med_chokolade luftige_chokoladeboller musliboller

luftige_chokoladeboller

LUFTIGE CHOKOLADEBOLLER

Kan også laves som musliboller
Udskriv Pin Rate
Ret: Bagværk, Morgenmad
Antal: 8 stk

Ingredienser

  • 15 g gær (kan erstattes af 1 tsk tørgær)
  • 5 dl lunkent vand
  • 1 spsk honning
  • 100 g speltmel
  • 400 g hvedemel
  • 2 tsk salt
  • 200 g hakket chokolade (mørk/hvid) eller 200 g blandede nødder, kerner og tørret frugt

Sådan gør du

  • Opløs gæren i den lunkne vand
  • Tilsæt honning
  • Bland speltmel, hvedemel samt salt og tilsæt ligeledes dette til blandingen med gær
  • Rør det hele godt sammen og lad herefter dejen stå i 15 min.
  • Efter de 15 min. skal hænderne i dejen og selvom den er meget klistret skal man prøve at ælte den smidig og glat. Brug evt. hænderne langs skålens kanter og vend dejen ind over sig selv. Fortsæt sådan i ca. 15 min.
  • Dæk dejen til og stil den til hævning natten over ved stuetemperatur (ikke i direkte sollys)
  • Tænd ovnen på 250 grader (varmluft) og lad en bageplade blive inde i ovnen under opvarmning og yderligere 10-15 min.
  • Fordel chokolade eller nødder/tørret frugt ovenpå dejen i skålen og hæld dejen ud på et meldrysset bord og vend den et par gange ind over hinanden - hav godt med mel på hænderne, så det hele ikke klistrer sammen
  • Skær dejen i 8 lige store stykker, form dem til boller (så godt som man nu kan) og læg dem på et stykke bagepapir
  • Hiv bagepapiret på den opvarmede bageplade og bag bollerne midt i ovnen i 15-20 min. - skorpen skal være godt gylden og sprød

 

tidligere indlæg næste indlæg

No Kommentarer

Skriv en kommentar