luftige_chokoladeboller

LUFTIGE CHOKOLADEBOLLER

Kan også laves som musliboller
Udskriv Pin
Ret: Bagværk, Morgenmad
Antal: 8 stk

Ingredienser

  • 15 g gær (kan erstattes af 1 tsk tørgær)
  • 5 dl lunkent vand
  • 1 spsk honning
  • 100 g speltmel
  • 400 g hvedemel
  • 2 tsk salt
  • 200 g hakket chokolade (mørk/hvid) eller 200 g blandede nødder, kerner og tørret frugt

Sådan gør du

  • Opløs gæren i den lunkne vand
  • Tilsæt honning
  • Bland speltmel, hvedemel samt salt og tilsæt ligeledes dette til blandingen med gær
  • Rør det hele godt sammen og lad herefter dejen stå i 15 min.
  • Efter de 15 min. skal hænderne i dejen og selvom den er meget klistret skal man prøve at ælte den smidig og glat. Brug evt. hænderne langs skålens kanter og vend dejen ind over sig selv. Fortsæt sådan i ca. 15 min.
  • Dæk dejen til og stil den til hævning natten over ved stuetemperatur (ikke i direkte sollys)
  • Tænd ovnen på 250 grader (varmluft) og lad en bageplade blive inde i ovnen under opvarmning og yderligere 10-15 min.
  • Fordel chokolade eller nødder/tørret frugt ovenpå dejen i skålen og hæld dejen ud på et meldrysset bord og vend den et par gange ind over hinanden - hav godt med mel på hænderne, så det hele ikke klistrer sammen
  • Skær dejen i 8 lige store stykker, form dem til boller (så godt som man nu kan) og læg dem på et stykke bagepapir
  • Hiv bagepapiret på den opvarmede bageplade og bag bollerne midt i ovnen i 15-20 min. - skorpen skal være godt gylden og sprød