Disse lækre scones blev lavet i sidste uge, da Laura fik lyst til noget lækkert og overskuddet til at bage var der. Som i måske har set på instagram fødte Laura lille Luna d 31. August, og derfor har der ikke været meget ekstra tid. Den lille piges søvn-rutiner skal lige findes og så bliver der helt sikkert mere tid til at gå i køkkenet.
Udover at Laura selv havde lyst til scones, vidste hun også at der var 3 piger der ville blive glade for en scone til eftermiddagsmad når de kom hjem fra skole. Laura’s kæreste har nemlig 3 dejlige piger fra et tidligere forhold, så hver anden uge er huset fuld af piger – helt præcist 5 stk nu, men det lader ikke til at genere faren ;-)!
Scones’ne er en luksus udgave, med en maaaasse chokolade :-) Vi har før lavet de traditionelle chokoladescones og har også prøvet med en udgave med banan og en med hindbær og hvidchokolade. Disse scones indeholder 2 slags chokolade, mørk og lys, og kakaopulver. Hvis man vil lave dem endnu mere luksus agtige, kan man også godt tilsætte hakket hvidchokolade ;-) På toppen er der kommet smeltet lys chokolade, bare for at tilføje lidt ekstra chokolade!
Ingredienser
- 280 gram hvedemel
- 40 gram kakao
- 3 tsk bagepulver
- 40 gram sukker
- 2 tsk vaniljepulver
- 75 gram kold smør
- 100 gram hakket mørk chokolade
- 70 gram hakket lys chokkolade
- 120 ml sødmælk
- 1 æg
Sådan gør du
- Bland hvedemel, kakao, bagepulver, sukker og vaniljepulver sammen i skål
- Smuldr smør i den tørre melblanding
- Tilsæt den hakkede chokolade og bland det hele godt rundt
- Tilsæt mælk og æg og sørg for at hele dejen kan samles. Kom evt dejen ud på et bord og saml den her. Det er vigtigt at der ikke arbejdes for meget med dejen, så snart den er samlet skal der ikke røres for meget ved den
- Lav scones’ne i ønsket form og kom dem på en bageplade
- Bag scones’ne i ovnen ved 180 grader (over- undervarmi 15-20 min
No Kommentarer