GNOCCHI MED KØDBOLLER AF GRIS I CREMET GRÆSKARSAUCE –
Kød, Nemme hverdags retter

GNOCCHI MED KØDBOLLER AF GRIS I CREMET GRÆSKARSAUCE

Reklame for Glad for Gris

Efteråret er ved at være ovre os for alvor med regn og mørkedage. Vi synes det er en ret hyggelig årstid, da det indbyder til hyggestunder i sofaen med noget lækkert at drikke, eller et stykke kage ;) Noget andet vi godt kan lide ved efteråret er, at det er sæson for græsker – vi er nemlig ret vilde med græskar.

Det er ikke længe siden at vi lavede nogle lækre kødboller på gris, og i stedet for den oplagte klassiske tomatsauce, lavede vi i stedet en cremet græskarsauce til. Kødbollerne stegte vi på panden i et par minutter på hver side, så de blev lækre saftige og fik en skøn stegeskorpe, som er det der giver god smag. Derefter blev de vendt i græskarsaucen, som tilslut kom oven på gnocchi. Smagen fra de saftige grisekødboller går rigtig godt sammen med den cremede græskarsauce. Noget, der også går godt sammen med smagen fra grisekød er koriander, peanuts og bønnespirer, som alt sammen kom på toppen af retten.

Retten er super simpel, da den ikke kræver mange ingredienser. Den egner sig godt til de travle hverdage, da græskarsaucen nemt kan laves i forvejen.

GNOCCHI MED KØDBOLLER AF GRIS I CREMET GRÆSKERSAUCE

En utrolig lækker og hurtig ret, der smager skønt
Udskriv Pin Rate
Ret: Hovedret
Antal: 3 personer

Ingredienser

  • Græskarsauce (se opskrift nedenfor)
  • 300 gram hakket grisekød
  • 500 gram gnocchi
  • lidt olie til stegning
  • til toppen: koriander, hakkede peanuts og bønnespirer

Græskarsauce

  • 700 gram hokkaido græskar i tern
  • 1-2 spsk olie
  • salt og peber
  • evt. lidt chili
  • 400 ml kokosmælk
  • ½ dl yoghurt

Sådan gør du

  • Form grisekødet til små kødboller og steg dem på panden i lidt olie til de er gyldne på alle sider (et par minutter på hver side)
  • Kog gnocchi efter pakkens anvisning og hæld derefter vandet fra
  • Kom kødbollerne i græskarsaucen (se opskrift nedenfor) og vend det godt rundt
  • Kom de kogte gnocchi i en skål og derefter græskarsauce med kødboller, bønnespirer, hakkede peanuts og koriander.

Græskarsauce

  • Fordel græskar i en bradepande med bagepapir og vend ternene rundt i olie og krydderier.
  • Bag græskarternene i ovnen ved 200 grader i 15-20 min
  • Kom den bagte græskar i en skål og tilsæt kokosmælk og yoghurt – blend det hele sammen til en ensartet masse
  • Kom saucen i en gryde og varm den op - smag til med salt, peber og chili
tidligere indlæg næste indlæg

No Kommentarer

Skriv en kommentar