JULETAPAS MED KRYDREDE JULEBOLLER –
Bagværk, Brød, Brunch, Frokost, Højtider

JULETAPAS MED KRYDREDE JULEBOLLER

juletapas_med_krydrede_juleboller

Reklame for Lidl

Kalenderen siger meget snart 1 december og vi glæder os. Vi elsker juletiden og alle de skønne traditioner, der hører med. Vi elsker de mørke aftenener med tændte lyskæder og julelækkerier, vi elsker at åbne vores chokolade julekalender og dele med vores kære og vi elsker adventssøndagene med masser af hygge, samvær og ikke mindst lækker mad, hvor vi I år planlægger at servere denne her juletapas med krydrede juleboller til en omgang juleklip.

Lidl har i juleperioden udvidet deres klassiske Deluxe sortiment med masser af produkter til den søde juletid. I kan se meget mere om produkterne her, hvor der er blandt andet er and, masser af lækre pølser og oste, laks, sild og et hav af julegodter, hvor der er fokus på god kvalitet for pengene. Der er rig mulighed for at lave nogle skønne juleretter og vi skal helt sikkert have fat i både gravad laks, en af de lækre desserter og et helt sikkert også et par poser trøffelchokolader næste gang vi kommer forbi vores Lidl.

Til vores juletapas har vi lavet nogle krydrede juleboller, som har fået tilsat lidt julestemning i form af hakkede mandler, kanel og ingefær. Derudover har vi brugt græskarkerneolie og manuka honning fra Deluxe serien. Til julebollerne har vi lavet et skønt julefad med blandt andet brie med urter og pinjekerner, fennikel salami, bresaola og pate.

Vores juletapas med krydrede juleboller passer perfekt til julehyggen for både store og små. Vi synes det kan serveres bådes som brunch, frokost men også aftensmad, hvor det f.eks. kunne få selskab af and. Fadet med pålæg/ost kan tilpasses ligesom man synes og bollerne er også skønne nybagte med smør. Vi synes det er skønt at servere noget, som kan tilpasses alle og hvis I mangler inspiration til Jeres juletaps, så kan I se flere af Lidl’s produkter her – og så husk også et par skåle med julegodter ;-)

Julebollerjuletapas

JULETAPAS MED KRYDREDE JULEBOLLER

Perfekt til den søde juletid
Antal: 5 pers.

Ingredienser

Krydrede juleboller

  • 50 gram smør
  • 2,5 dl mælk
  • 25 g gær
  • 80 g creme fraiche
  • ½ dl Deluxe Græskarkerneolie
  • 2 spsk Deluxe Manuka Honning
  • 2 tsk kardemomme
  • 1 tsk kanel
  • 50 g hakkede tranebær
  • 70 g hakkede mandler + lidt ekstra fint hakkede mandler til toppen
  • 10 g revet ingefær
  • 1/2 tsk salt
  • 80 g finsigtet speltmel
  • 450-550 g hvedemel
  • Æg til pensling

Juletapas

  • 1 Lidl Deluxe Pate
  • 1 Lidl Deluxe Gourmet ost med urter og pinjekerner
  • 1 pakke Lidl Deluxe Fennikelsalami i skiver
  • 1 pakke Lidl Deluxe Bresaola
  • 1 pakke Lidl Deluxe Nøddemix i kurv

Sådan gør du

  • Smelt smør og bland derefter mælk i
  • Lad gær blive opløst i mælkeblandingen og kom den derefter op i en skål
  • Tilsæt creme fraiche, olie og honning – sørg for at det hele er blandet godt
  • Tilsæt kardemomme, kanel, hakkede mandler og tranebær, revet ingefær og sælt
  • Tilsæt sigtemel og lad blandingen blive ensartet og tyk, hvorefter hvedemel tilsættes lidt ad gangen indtil dejen er æltet fast og smidig (vi kørte vores på maskine i 5-10 min.)
  • Stil dejen til hævning et lunt sted (1-2 timer) eller natten over et køligt sted
  • Hvis dejen har stået natten over skal den tages ud 1/2 times tid inden brug
  • Rul dejen ud til en lang pølse skær den ud i passende størrelse (alt efter hvor store man ønsker ens boller) – vi delte vores i 27 klumper, som blev formet til små boller
  • Kom en rund skål (der tåler at gå i ovnen) på midten af bagepapiret og byg brødet op omkring skålen med bollerne
  • Lad brødene efterhæve i 1/2 – 1 time
  • Pensl dem med æg og drys nogle af bollerne med finthakkede mandler
  • Bag dem i ca. 8 min ved 200 - bagetiden afhænger selvfølgelig af størrelse på brødet, så tjek gerne til det undervejs
  • Servér de nybagte juleboller til en omgang juletapas med lækre produkter fra Lidl Deluxe serie

julefad

tidligere indlæg

No Kommentarer

Skriv en kommentar