GRÆSKARMOUSSE –
Desserter, Søde sager

GRÆSKARMOUSSE

græskarmousse

Vi er vilde med de nemme desserter, som ikke kræver alverdens tid. Præcis ligesom vores tiramisu mousse, der nu har fået sig noget af en konkurrent. Det er ellers en dessert vi har lavet meget siden, da den ofte falder i god jord. Vi har prøvet med en ny variation i anledning af efteråret/vinteren, nemlig en græskarmousse.

Vi er ret vilde med græskar og bruger det både i desserter, morgenmad som i vores pumpkin pie grød eller i mere salte retter. Det er lidt forskelligt hvilken type græskar vi bruger og man kan her i græskarmoussen blot bruge sin yndlings. Vi laver ofte en stor portion græskarpuré og bruger den til lidt af hvert. Så, hvis I ligger inde med en portion græskarmousse, så skal i altså prøve denne her dessert med græskar.

Vi har serveret vores græskarmousse i glas, men man kan også sagtens lave den i et stort fad – dog synes vi det er så fint i nogle fine glas. Græskarmoussen er krydret godt med kanel og ingefær og som knas har vi brugt pekannødder og nogle ingefær cookies, som vi faldt over her i Melbourne – disse kan sagtens skiftes ud med f.eks. Bastogne eller andre krydrede kiks. På toppen og i mellem lagene har vi fordelt en salt karamelsauce, som egentlig bare er dulce de Leche rørt op med salt. 

græskarmousse_i_glas dessert_med_græskar

GRÆSKARMOUSSE

Med masser af smag af efterår og jul
Antal: 6 glas

Ingredienser

  • 250 g mascarpone
  • 100 g flormelis
  • 1 tsk stødt kanel
  • 1 tsk stødt ingefær
  • 2,5 dl fløde
  • 1 dl græskarpure
  • ca. 8 knuste kiks, ingefærkiks, Bastogne, eller lign.
  • salt karamelsauce lavet af en dåse kogt kondenseret mælk blandet med salt
  • ristede pekannødder, hakkede

Sådan gør du

  • Pisk mascarpone, flormelis, kanel, ingefær, fløde og græskarpure indtil man når en konsistens, der minder om flødeskum - det er vigtigt ikke at piske for meget, da det ellers vil skille
  • Fyld cremen i en frysepose/sprøjtepose og put den i køleskabet til den skal bruges - hvis ikke den skal bruges med det samme (den kan godt laves et par timer i forvejen)
  • Knus kiksene
  • Tag 6 mindre glas, fyld først lidt creme i, herefter knuste Bastogne kiks, fordel lidt salt karamelsauce og hakkede pekannødder, fortsæt lagene indtil glassene er fyldte
  • Lav dem gerne en dag i forvejen, de kan dog også sagtens spises med det samme
  • Et lille tip: Hvis man har noget græskarmousse til overs, så frys det ned - det smager også rigtig godt med lidt ristede pekannødder og salt karamelsauce ;-)
tidligere indlæg næste indlæg

No Kommentarer

Skriv en kommentar