Smelt smør og bland derefter mælk i
Lad gær blive opløst i mælkeblandingen og kom den derefter op i en skål
Tilsæt creme fraiche, olie og honning – sørg for at det hele er blandet godt
Tilsæt kardemomme, kanel, hakkede mandler og tranebær, revet ingefær og sælt
Tilsæt sigtemel og lad blandingen blive ensartet og tyk, hvorefter hvedemel tilsættes lidt ad gangen indtil dejen er æltet fast og smidig (vi kørte vores på maskine i 5-10 min.)
Stil dejen til hævning et lunt sted (1-2 timer) eller natten over et køligt sted
Hvis dejen har stået natten over skal den tages ud 1/2 times tid inden brug
Rul dejen ud til en lang pølse skær den ud i passende størrelse (alt efter hvor store man ønsker ens boller) – vi delte vores i 27 klumper, som blev formet til små boller
Kom en rund skål (der tåler at gå i ovnen) på midten af bagepapiret og byg brødet op omkring skålen med bollerne
Lad brødene efterhæve i 1/2 – 1 time
Pensl dem med æg og drys nogle af bollerne med finthakkede mandler
Bag dem i ca. 8 min ved 200 - bagetiden afhænger selvfølgelig af størrelse på brødet, så tjek gerne til det undervejs
Servér de nybagte juleboller til en omgang juletapas med lækre produkter fra Lidl Deluxe serie