juletapas_med_krydrede_juleboller

JULETAPAS MED KRYDREDE JULEBOLLER

Perfekt til den søde juletid
Udskriv Pin
Antal: 5 pers.

Ingredienser

Krydrede juleboller

  • 50 gram smør
  • 2,5 dl mælk
  • 25 g gær
  • 80 g creme fraiche
  • ½ dl Deluxe Græskarkerneolie
  • 2 spsk Deluxe Manuka Honning
  • 2 tsk kardemomme
  • 1 tsk kanel
  • 50 g hakkede tranebær
  • 70 g hakkede mandler + lidt ekstra fint hakkede mandler til toppen
  • 10 g revet ingefær
  • 1/2 tsk salt
  • 80 g finsigtet speltmel
  • 450-550 g hvedemel
  • Æg til pensling

Juletapas

  • 1 Lidl Deluxe Pate
  • 1 Lidl Deluxe Gourmet ost med urter og pinjekerner
  • 1 pakke Lidl Deluxe Fennikelsalami i skiver
  • 1 pakke Lidl Deluxe Bresaola
  • 1 pakke Lidl Deluxe Nøddemix i kurv

Sådan gør du

  • Smelt smør og bland derefter mælk i
  • Lad gær blive opløst i mælkeblandingen og kom den derefter op i en skål
  • Tilsæt creme fraiche, olie og honning – sørg for at det hele er blandet godt
  • Tilsæt kardemomme, kanel, hakkede mandler og tranebær, revet ingefær og sælt
  • Tilsæt sigtemel og lad blandingen blive ensartet og tyk, hvorefter hvedemel tilsættes lidt ad gangen indtil dejen er æltet fast og smidig (vi kørte vores på maskine i 5-10 min.)
  • Stil dejen til hævning et lunt sted (1-2 timer) eller natten over et køligt sted
  • Hvis dejen har stået natten over skal den tages ud 1/2 times tid inden brug
  • Rul dejen ud til en lang pølse skær den ud i passende størrelse (alt efter hvor store man ønsker ens boller) – vi delte vores i 27 klumper, som blev formet til små boller
  • Kom en rund skål (der tåler at gå i ovnen) på midten af bagepapiret og byg brødet op omkring skålen med bollerne
  • Lad brødene efterhæve i 1/2 – 1 time
  • Pensl dem med æg og drys nogle af bollerne med finthakkede mandler
  • Bag dem i ca. 8 min ved 200 - bagetiden afhænger selvfølgelig af størrelse på brødet, så tjek gerne til det undervejs
  • Servér de nybagte juleboller til en omgang juletapas med lækre produkter fra Lidl Deluxe serie