JULESALAT MED SPRØD GRIS –
Kød, Nemme hverdags retter, Salater

JULESALAT MED SPRØD GRIS

julesalat_med_sprød_gris

Reklame for Glad for Gris

Julen nærmer sig og i den anledning får I her en skøn ret med masser af julestemning, nemlig en julesalat med sprød gris. Vi siger ikke at det er ligesom flæskesteg, men hvis nu man bare er sig selv (eller flere), der mangler noget gris og noget sprødt og ikke helt orker en helt steg, så skal I altså prøve de her sprøde koteletter af gris. Man har hurtigt et lækkert måltid uden at have brugt det halve af dagen i køkkenet.

Julesalaten er en af vores yndlings med masser af grønt, granatæblekerner og hakkede pekannødder. Og med de panerede grise koteletter ovenpå er den altså helt i top. Hvis man mangler en sprød julesalat til julebordet, vil denne her desuden også være et godt bud.

Vi fandt nogle dejlig tykke grise koteletter hos slagteren, som vi vendte først i mel, herefter æg og til sidst rasp. Vi stegte dem på panden – kun få minutter på hver side, så kødet holder sig saftigt. Afhængig af tykkelsen på de koteletter I finder, kan stegetiden skulle ændres.

sprød_julesalat

panerede_grise_kotelleter

JULESALAT MED SPRØD GRIS

En skøn juleret med masser af julestemning
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 4 koteletter, ca. 2 cm tykke
  • salt og peber
  • mel, æg og rasp til panering

Til salat

  • 4 stilke grønkål
  • 8 rosenkål
  • 1 granatæble
  • 3 forårsløg
  • 1 dl fint hakkede pekannødder
  • dressing med grov sennep, æblecidereddike, olie og honning blandet sammen

Sådan gør du

  • Rens koteletterne og fjern eventuelt fedt eller ben, hvis dette er med
  • Krydr begge sider godt med salt og peber og mas det ind i kødet
  • Fordel lidt mel på en tallerken, æg på en anden og rasp på en tredje
  • Vend først koteletterne på alle sider i melet (drys overskydende af), herefter æg og til sidst rasp – sørg for at alle sider er dækket i rasp
  • Varm en pande op til middel/høj varme og steg koteletterne – vores var ca. 2 cm. tykke og de fik 3 minutter på hver side. Justér stegetiden afhængig af tykkelsen på koteletterne
  • Lad dem gerne hvile 5 minutter inden de skæres i skiver og serveres med salaten

Salat

  • Snit grønkål, rosenkål og forårsløg i fine strimler og bland det i en skål sammen med granatæblerne og de hakkede pekannødder
  • Vend ingredienserne sammen til dressingen og hæld den over salaten inden servering
tidligere indlæg næste indlæg

No Kommentarer

Skriv en kommentar