Sponsoreret indlæg
I alle familier er der faste traditioner om, hvad der står på menuen til julemiddagen. Vi har altid fået and, og faktisk kun and. Både vores mormor og far er mestre i at lave ænder og det har af en eller anden grund kun været det, vi har på bordet. Tilbehøret er heller ikke noget klassisk, men gerne en form for kartofler (helst dem med persille) og så en frisk salat. Vi tænker at der er flere af jer derude, der måske kunne bruge lidt inspiration til julemiddagen, eller kødet til julefrokosten, og derfor har vi faktisk lavet et helt måltid – men med kylling. Vi ved godt at kylling og jul ikke helt hænger sammen, men vi har alligevel taget imod udfordringen og prøvet at lave en julet ret med kylling og andet lækkert julet tilbehør. Måske vi kan inspirere nogle af jer – i det mindste bare med tilbehøret, for vi er altså ikke ude på at udkonkurrere hverken and eller flæskesteg eller hvad i ellers skulle have på bordet ;-)!
Vi har modtaget et par lækre bryster (altså kyllingebryster!) fra ROSE, som vi har givet en lækker barbecue marinade med appelsin. Til brysterne har vi serveret nogle lækre bagte æbler med rosmarin og ingefær samt en frisk grønkålssalat med friske tranebær, appelsin, grape og nødder. Det behøver selvfølgelig ikke at været kyllingebryster, det kunne sagtens også være en hel kylling, som blev smurt ind i marinaden, inden en tur i ovnen.
Ingredienser (4-5 pers.)
Appelsin- og barbecue marineret kylling
840 gram kyllingebryst fra ROSE
1,5 spsk soya
60 gram brun farin
3 spsk honning
3 fed hvidløg
Saft og skal fra 1-2 appelsin(er)
salt og peber
- På en pande blandes soya, honning, brun farin, hvidløg samt saft og skal fra appelsin
- Lad marinaden tykne en smule og smag til med salt og peber
- Kom kyllingebrysterne i et ovnfast fad (beklædt med bagepapir) og fordel marianden udover – vend dem godt rundt, så de dækkes godt
- Bag kyllingebrysterne i ovnen ved 200 grader i ca. 30 min (tjek til dem undervejs) og vend evt. marinaden over under stegningen
- Hvis man ønsker dem ekstra mørke, kan man med fordel give dem et par minutter grill tilslut
Bagte æbler med rosmarin og ingefær
5 små æbler
15 gram revet ingefær
30 gram honning
20 gram smør
Frisk rosmarin og solsikkekerner til toppen
- Skær de små æbler over i halve, fjern kernehus og placer dem i et fad
- Smelt honning og smør og tilsæt den revet ingefær til blandingen
- Fordel det udover æblerne
- Kom rosmarin og lidt solsikkekerner på hvert æble og bag dem i ovnen ved 180 grader i ca. 20 min (tiden afhænger af størrelserne på æblerne, vi brugte nogle helt små æbler)
Frisk grønkålssalat med friske tranebær, appelsin, grape og hakkede nødder
3 håndfulde hakket frisk grønkål
1 1/2 dl friske tranebær (evt skåret over i halve)
1 dl pekannødder
2 grape
2 appelsiner
- Kom grønkålen i en skål
- Hak pekannødder og kom dem op i skålen til grønkålen sammen med tranebær
- Skær grape og appelsin ud i skiver og tilsæt dem til skålen
- Vend det hele godt sammen
Indlægget er sponsoreret og lavet i samarbejde med ROSE. Opskrifter, meninger og billeder er vores egne :-)
No Kommentarer