CHOKOLADEMUFFINS MED KAFFEFROSTING –
Bagværk, Søde sager

CHOKOLADEMUFFINS MED KAFFEFROSTING

Efter succesen med tidligere udgivet blåbær/marcipan muffins, ville vi da lige prøve endnu et eksperiment. Denne grunddej er en god sammenblanding af denne chokoladekage og disse lyse muffins. Resultatet – en lækker svampet muffin. Frostingen er faktisk magen til den på blåbær/marcipan muffins, dog med kaffe tilsat. Kaffen gør dem på ingen måde dårligere! Perfekt kaffe smag til en meget svampet chokolade muffin. Selvom det lyder tungt er det slet ikke noget problem at spise et par stykker… :-) Frostingen er puttet på med en 16 mm. rund og glat tyl. Vi skal have fat i nogle forskellige tyl’er, der kan lave de flotteste toppe! Hvis du elsker en god kombination af kaffe og chokolade vil du helst sikkert elske de her muffins. Drys med lidt groft hakket mørk chokolade.

 

Ingredienser, muffins (18-20 stk.)
1 1/2 dl. sukker
2 dl. mælk
125 g. smeltet smør
1 spsk. bagepulver
1 spsk. vaniljesukker
3 æg
2 1/2 dl. mel
1 dl. kakao
100 g. smeltet chokolade

Pisk æg og sukker luftigt. Tilsæt derefter den smeltede smør og mælken og rør det sammen. Derefter tilsættes de øvrige ingredienser; bagepulver, vaniljesukker, mel, kakao og den smeltede chokolade. Hvis dejen er for fast, kan der tilsættes mere mælk.

Put dejen i formene og fyld dem 3/4 op. Bag dem i ovnen ved 200 grader i 15-20 min

Ingredienser til frosting:
50 levevis flødeost, natural
30 g. smør
Vaniljesukker fra en stang
1 1/2 spsk. kaffe
2 1/2 dl. flormelis
1 dl. mel
Lidt chokolade til pynt

Pisk alle ingredienserne godt sammen og sørg for at massen er rigtig fast. Tilsæt ellers lidt ekstra flormelis eller mel, hvis frostingen er sød nok. Put frostingen i en sprøjtepose med tyl. Vi brugte en 16 mm rund glat tyl. Drys med skåret chokolade –

tidligere indlæg næste indlæg

5 Kommentarer

 • Reply Anonymous 12 april, 2012 at 12:57

  Er der ikke en fejl i mængden af mel? Skal det ikke være 2 1/2 dl.?

  • Reply Laura og Christine 12 april, 2012 at 13:03

   Både i dejen og i frostingen skulle mængden af mel passe. I dejen skal der også 1 dl kakao i, så den 1 dl kakao og 1 1/2 del mel, giver næsten samme konsistens som de 2 1/2 dl mel – ved ikke om det er det du tænker på? :-)
   / Laura

  • Reply Anonymous 12 april, 2012 at 13:26

   Jeg har lige lavet den, og dejen var meget tynd – næsten som mælk. Jeg puttede 2 1/2 dl. i, før den så ud som jeres. Men jeg kan selvfølgelig også have lavet en fejl ;)

  • Reply Laura og Christine 12 april, 2012 at 13:31

   Mystisk, vi bliver jo næsten nød til selv at prøve og lave dem, for at se om der er fejl ;-) he he – tak for kommentaren, vi kan sagtens have skrevet forkert. Godt du bare tilsatte lidt ekstra og så håber vi at de blev gode!

  • Reply Laura og Christine 12 april, 2012 at 17:13

   Nu har jeg lige prøvet og lave dem, og du har helt ret – der mangler noget! Har ingen anelse om hvor det er gået galt henne i forhold til da vi skrev opskriften, he he. Jeg retter det og tusinde tak fordi du skrev! :-)

   / Laura

  Skriv en kommentar