Vi håber i har haft en dejlig weekend – og måske også ferie? Vi har valgt ikke at have så meget ferie i år, da vi jo har fået fuldtidsjob og så er det første år aldrig med optjent ferie ;-)! Lige nu synes vi, at det er en fin beslutning, men det kan være, at vi fortryder senere på sommeren. Men weekenden har vi nydt! Vi havde fødselsdag i lørdags – dejligt at det faldt på en weekend. Vi har jo været vant til altid at have ferie på vores fødselsdag, men nu er det andre tider. Vi havde en rigtig dejlig dag og har fyldt tasken med fødselsdagskage til vores kollegaer i dag. Laura har kastet sig over en banankage og Christine har lavet brownie med kokos topping. En anden lækker sag er de her is-sandwich, som jo er ganske simple. Man har brug for cookies og en klat is og her kan man altså variere lige som man har lyst. Vi har lavet havregryns cookies og fyldt dem med vaniljeis, men man kan også lave de klassiske cookies og f.eks. fylde dem med cookie dough is. Isen behøver ikke at være hjemmelavet og man kan bruge alle de rester som man kan finde i fryseren ;-)
Ingredienser (6 stk.)
6 kulger god is (fx vaniljeis eller is med cookie dough)
Havregrynskager
50 gram smør
70 gram sukker
1 æg
70 gram havregryn
20 gram kokos
1 tsk bagepulver
1 tsk vaniljesukker
1 spsk mel
Skal af 1 appelsin
50 gram hakket mørk chokolade
- Smelt smør i en gryde, tag gryden af varmen, tilsæt sukker og æg og rør det godt ud
- Tilføj havregryn, kokosmel, bagepulver, vaniljesukker og mel og rør også dette i massen
- Kom appelsinskal og mørk chokolade i dejen og vend det hele godt rundt
- Læg 12 små klatter på en bageplade med bagepapir, med godt mellemrum, brug evt. to skeer til at forme dem runde
- Bag dem i ovnen ved 175 grader i 8-12 min (tjek at de er gyldne)
- Kom dem på en rist når de er færdigbagte og lad dem køle af
- Tag isen ud af fryseren lidt tid i forvejen, så den er lettere at arbejde med
- Fordel is på den ene cookie og kom derefter den anden oven på – pres forsigtigt, og nyd sandwichen
No Kommentarer