
Som skrevet før, hører der (næsten) altid en hjemmelavet dessert til, når mine forældre kommer ind i lejligheden og spiser. Sidst de var herinde blev denne vaniljeis desserten. For ca. 1 måned siden købte min mor og jeg en ismaskine i fakta for den nette sum af 150 kr. Jeg ved godt at prisen siger noget om kvaliteten, men vi besluttede os alligevel for at købe maskinen, for at se hvor meget vi ville få den brugt ift. om der i fremtiden måske skulle investeres i noget bedre. Indtil videre har den virket helt fint og vi har begge fået lavet nogle gode is i den! Det eneste problem med den, er at den minimum skal stå i fryseren i 12 timer, og i dette tilfælde fandt jeg først ud af på dagen at jeg ville lave is. Derfor stod den der ikke helt 12 timer og jeg valgte også af den grund ikke at varme massen op, så ville den aldrig være blevet til is. Jeg kom lidt hakket chokolade i isen, men den kan sagtens spises uden. Tror det er en af de bedste vaniljeis jeg har smagt, den var bare lækker og smagte vildt godt! Heldigvis var resten af familien også enige, specielt min lillebror var vild med den :) Nederst i indlægget er der et par billeder af en is jeg skulle lave for Jakobsens, der kom m&m’s i og så var sukker erstattet med honning. Honningen gav den en spændende smag, som jeg ikke helt kunne finde ud af om jeg kunne lide. Hvis man er til honning, kunne det være man skulle prøve at erstatte sukker med honning ;)!
Ingredienser (giver ca. 1 liter):
4 pasteuriseret æggeblommer
200 ml mælk
300 ml fløde
190 g sukker
1 vaniljestang
Forslag til fyld: 100 gram god mørk hakket chokolade
- Pisk æggeblommer og sukker godt sammen
- Tilsæt mælk lidt efter lidt mens der stadig piskes
- Pisk fløden i en skål for sig til flødeskums-konsistens
- Bland fløden i skålen med æggeblommer, sukker og mælk
- Flæk vaniljestangen og kom kornene i blandingen – kør den på ismaskinen hvis man bare ønsker en vaniljeis
- Kom evt. lidt hakkede chokolade stykker i isen, så bliver den mere stracciatella agtig.





23 Kommentarer
MUMS hvor ser vanilje- og honning isen bare gode ud! Vaniljeisen skal jeg helt sikkert prøve at lave snarest! :) Synes godt de opskrifter hvor man skal varme noget op kan være lidt besværlige, så rart med denne!
Hej Trine! Jeg har det på samme måde med opskrifterne der skal varmes op. Håber denne vaniljeis falder i din smag! :)
Mangler en opskrift på en god vaniljeis – denne må prøves! :)
Jeg håber du kan lide den :)!
Ej hvor sjovt har lige været ude og købe mig en ismaskine, da jeg syntes det kunne være spændende at prøve at lave is selv:) Det smager nu bare bedre når man laver det selv, også ved man præcis hvad der er i hvilket jo bare er et stort plus!
Tusind tak for denne opskrift, som helt sikkert skal prøves når skålen har stået i fryseren i et par timer mere!:)
Hehe du har helt ret! Det med at man ved præcis hvad der kommer i er også et stort plus i min bog :) Jeg håber du kan lide isen, jeg synes selv den var viiiildt godt!!
Brugte i past-æggeblommer nu da I ikke varmede massen op ? :)
JA lige præcis, tak fordi du minder mig om det – det tilføjer jeg lige :)
/ La8ra
Hej:-)
Det er altså en virkelig god opskrift, det her.
Jeg har allerede lavet isen to gange, i december og så her til nytår.
I skriver også rigtig godt:)
Hejsa! Det er vi meget glade for at du synes – vi synes også den er ret god :-)
Tusind tak!!
Hej:-)
Det er altså en virkelig god opskrift, det her.
Jeg har allerede lavet isen to gange, i december og så her til nytår.
I skriver også rigtig godt:)
Hej:-)
Det er altså en virkelig god opskrift, det her.
Jeg har allerede lavet isen to gange, i december og så her til nytår.
I skriver også rigtig godt:)
[…] på vaniljeisen er fundet hos Twin-Food, hvis I ikke allerede kender deres side, så tjek den lige ud. Er selv helt vild med […]
[…] vil kan man komme lidt hakkede nødder i også. Hvis man vil servere dem til gæster vil en portion god vaniljeis på ingen måde skade :-) Næste gang vil vi prøve med mango eller ananas, Christine prøvede […]
Tror i man kan lave den uden ismaskine og bare røre i den en gang, hver halv time, eller noget? :-)
Det kan du sagtens, det har vi selv prøvet med andre slags og det fungerer udemærket :)!
[…] bedst, hvis de stadig er lidt rå i det ;-) Vi serverede kagen til dessert med en smule hjemmelavet vaniljeis […]
[…] tilbage i fryseren. Den er blevet godkendt til flere anledninger hen over sommeren (serveret med hjemmelavet vaniljeis), hvor alle, der har smagt den, heldigvis har været vilde med den. Den har en dejlig chewy midte […]
[…] kulger god is (fx vaniljeis eller is med cookie […]
Skal der bruges ismaskine eller kan man godt bare fryse den bag efter
Du kan gøre begge dele, vi har skrevet lidt om begge metoder i det her is-indlæg;
https://twin-food.dk/hjemmelavet-cookie-dough-is/ :-)
Kommer I chokoladen i EFTER at have kørt isen i ismaskinen? Den lyder spændende – det er nyt for mig med is lavet på fløde OG mælk :-)
Hej Mia,
Ja det vil vi gøre. Så er isen blevet mere fast og det hele vil derfor ikke sunke til bunds ;-)