Til vores jul hører der, sammen med brunkager, altid vaniljekranse og det er helt sikkert også vores yndlings julekage! En lækker smørkage fyldt med vanilje! Vi har siden, vi var små, lavet dem hvert år med vores mor en dag i december, efter vores mors opskrifte-hæfte med alle hendes yndlingsopskrifter. Opskriften på de her vaniljekranse stammer egentlig fra vores tipoldemor og vi har planer om at lave en ordentlig portion i weekenden til alle juledagene – mums! Det bedste ved at bage dem selv er at man også lige kan smage om dejen er god nok ;-)!
Ingredienser (ca. 3 bageplader)
1 1/2 vaniljestang
250 g sukker
360 g blødt smør
150 g smuttede mandler
1/2 kg mel
2 æg
- Flæk vaniljestangen og bland kornene godt med sukkeret
- Tilsæt det bløde smør og bland det godt, evt. på en røremaskine eller med en håndmikser
- Hak de smuttede mandler forholdsvis fint (så de har mulighed for at komme igennem tyllen) og bland dem i smør-massen
- Tilsæt mel samt æg og rør hele massen sammen indtil den er ensartet og samlet
- Fyld dejen i en sprøjtepose med stjernetyl og sprøjt den ud i lange stænger – det er vigtigt at dejen er godt blød, ellers kan det godt gå hen og blive et lidt umuligt projekt. Hvis det går helt galt, kan stængerne rulles til pølser og herfra deles
- Skær stængerne i mindre stykker og form dem til krænse
- Put dem på bageplade beklædt med bagepapir og bag dem ved 200 grader i ca. 10 min – vi kan bedst lide dem let gyldne på toppen, men kig til dem undervejs, så de får den farve som I ønsker
No Kommentarer