I forbindelse med projektet med hjemmelavet ravioli, blev der købt en kæmpe portion ricotta. Og med kæmpe menes der 1 kg. 1 kg kostede det samme som de der små standard bøtter, og så var 1 kg jo ligeså godt – der blev bare ikke lige overvejet, at 1 kg. ricotta faktisk er virkelig meget!! Det er straks værre, når man skal have det hele brugt og ikke smide noget ud. Resterne af ricottaen blev, udover en masse andet, blandt andet brugt til de her lækre muffins. Smagen fra ricottaen er meget neutral, selvom det er ost, og giver derfor ikke rigtig nogen smag. Den er brugt som erstatning for smør og er med til at give en svampet konsistens. Som “fyld” er der tilsat lidt forskellige bær, hvor man bare vælger sine yndlings. Hvis det skal være luksus vil en omgang hakket chokolade bestemt ikke være et dårligt input – det vil vi prøve næste gang, der lander 1 kg ricotta i køleskabet ;-)!!
Ingredienser (16 – 18 stk.)
200 g sukker
3 æg
175 g ricotta
1 tsk bagepulver
1 tsk vaniljepulver
150 g hvedemel
100 g fuldkornshvedemel
120-150 g bær (eks. brombær, blåbær, hindbær og jordbær), friske eller optøede
- Pisk sukker og æg luftigt
- Vend forsigtigt ricottaen i sammen med bage- og vaniljepulver
- Tilsæt hvedemel og fuldkornshvedemel
- Fordel 1/3 af bærerne i muffinsforme og lad den anden del blive vendt roligt i dejen og fyld den herefter i muffinsforme (ca. 3/4 fyldt)
- Bag dem i ovnen ved 175 grader (alm. ovn) i 30 min.
4 Kommentarer
Jeg havde egentlig altid husket det som, at jeg ikke kunne lide Ricotta, fordi det var stærkt i smagen. Men jeg husker da vist forkert, så jeg må nok hellere give det en chance igen :-)!
http://monicablander.bloggersdelight.dk
Vi synes ricotta er meget mild i smagen, og bruger den egentlig kun pga. dens konsistens :)
Giv det en chance mere – vi er fan ;)!
Hvor har i købt 1 kg ricotta? :) Og hvor ser jeres muffins lækre ud!
Det var vist i Kvickly, men tror ikke det var fast sortiment ;)