Selvom det er længe siden denne her skønne skyrshake blev lavet skal den ikke snydes for bloggen. Den blev lavet en af de varme sommeraftener i juli og nydt som en lille aftensnack, da der var overskud af koldskål i køleskabet. Smagen af koldskål og jordbær er helt perfekt sammen med skyr, der giver den en dejlig tyk konsistens. Hvis ikke man har jordbær kan disse sagtens erstattes af f.eks. hindbær, blåbær, brombær eller andre yndlingsbær. Hvis de lune sommeraftener fortsætter skal shaken helt sikkert laves igen, måske som aftensmad med lidt rugbrødscrunch – det er bare lækkert! :-) Som morgenmad kan den også snildt fungere med lidt havregryn og ekstra bær! Det er lidt som om at koldskål smager bedst i sol og varme – vi spiser det hvert fald i meget store mængder hver sommer!
Ingredienser (1 stort glas eller to små)
100 g. frosne jordbær
2,5 dl koldskål
1,5 dl skyr
Saft fra 1/4 citron
- Blend alle ingredienserne sammen til en tyk skummende masse
- Smag til med citronsaft hvis den ønskes mere syrlig
– Laura og Christine
8 Kommentarer
Yummi! Så kan man da kun håbe på flere lune aftener.
Præcis – de må rigtig gerne fortsætte :-)!
Har lige prøvet den, mums!!!! hvor er den lækkert!!! Tak for nogle altid skønne opskrifter. <3
Ej hvor skønt! og dejligt du kunne lide den!! ;)
Lækre billeder!
Jeg er godt nok ikke meget til sure shakes – jeg har nok en lidt for sød tand. Men mon ikke den også smager godt, hvis man erstatter koldskål med sødmælk ;)
Tak, Andreas!
Kan være du skal erstatte skyren i stedet – synes den er surere end koldskålen, men det er jo smag og behag ;)! En omgang med sødmælk ville helt sikkert heller ikke være dårlig ;)
Fine glas, hvor kan man købe dem henne?
Og skal helt sikkert prøve denne version :-)
Mange tak :) De er fra Decorate i Aarhus!
Vi håber den falder i god jord ;)