ÆLTEFRI TWISTEDE BOLLER MED RUG –
Bagværk, Brød, Brunch, Morgenmad

ÆLTEFRI TWISTEDE BOLLER MED RUG

homemade-buns buns

Vi har nydt pinsen i Århus og har blandt andet fejret fødselsdag for Lauras kæreste, der fylder år i dag. Derudover blev der også bagt boller til fryseren, og her blev denne opskrift brugt. Den har været undervejs lidt tid og vi har bøde prøvet med hævning over natten samt blot et par timer. Vi har erfaret at begge metoder fungerer, så hvis man er under tidspres behøver man ikke at sætte dejen over natten over, som der står nedenfor. Så lader man dem bare hæve den tid man synes. Bollerne er lidt sjove, da de ikke laves på traditionelvis. De her er snoet og det gør dem så fine på overfladen. På toppen har vi pyntet med kerner – det kan man gøre som man vil :)

 

Ingredienser (10 stk)

15 gram gær

4.5 dl. vand

1 spsk. honning

1 spsk. olie

10 gram flagesalt

200 gram rugmel

250 gram hvedemel

  1. Opløs gær i vand
  2. Tilsæt honning, olie og flagesalt og rør godt rundt med en ske
  3. Tilsæt rugmel og derefter hvedemel lidt ad gangen
  4. Rør dejen godt sammen, dæk den til og stil den i køleskabet natten over
  5. Tag dejen ud på et meldrysset bord (der skal bruges en del mel) og stræk dejen ud til en lang pølse
  6. Skær 10 boller på ca. 7 cm ud (alt efter hvor lang dej-pølsen er), sno hver bolle en eller to gange på langs og kom dem på et stykke bagepapir
  7. Tag lidt vand på toppen af bollerne og pynt med solsikkekerner og græskarkerner
  8. Tænd ovnen på 270 grader og lad bollerne hæve tildækket mens ovnen varmer op med en bageplade
  9. Bag bollerne i ovnen i ca. 15 min, man kan med fordel komme et fad med vand i bunden af ovnen under bagningen, så får bollerne en sprød overflade

twistede-boller twistede-buns

tidligere indlæg næste indlæg

6 Kommentarer

  • Reply The Chef 21 maj, 2016 at 15:06

    Meget lækker opskrift. Opskriften kunne måske være til 20 personer, det kom jeg til at se efter at dejen var lavet :-)

    • Reply Twin Food 22 maj, 2016 at 18:37

      Mange tak :)!

  • Reply Mathilde 21 august, 2016 at 09:50

    Hvor ser de godt ud!
    Skal dejen være meget klistret?

    • Reply Twin Food 29 august, 2016 at 20:36

      Tak, Mathilde. Ikke sådan helt vildt, men den skal være lidt. Hvis du synes, at den virker for klistret, så tilsæt lidt ekstra mel :)

  • Reply Vibeke 23 oktober, 2017 at 13:38

    Har du en opskrift på rugbollestænger med spinat ostefyld? har lige smagt dem hos en bager..

    • Reply Twin Food 30 oktober, 2017 at 07:17

      Hej Vibeke,
      Det har vi desværre ikke, men det lyder super lækkert!

    Skriv en kommentar