Vi er, og har altid været, helt vilde med tiramisu! Det er en af de desserter, der altid bliver bestilt når vi er ude, hvis altså den er på kortet. Vi har tidligere delt lidt utraditionelle tiramisu opskrifter, både med mango/passion og græskar. I dag får i heller ikke opskriften på den helt klassiske hjemmelavede tiramisu, men i stedet et hurtig og nemt alternativ, nemlig opskriften på en helt vildt lækker tiramisu mousse lagt i lag med knuste Bastogne kiks og kakao.
Tiramisu moussen er meget nem at lave og kan egentlig også spises bare som den her. Den er lavet med de klassiske elementer fra en tiramisu; mascarpone, fløde og masser af kaffe. Moussen har vi fordelt i glas sammen med knuste Bastogne kiks og kakaopulver, som også dækker toppen – ligesom på en klassisk tiramisu.
Tiramisu moussen kan sagtens spises med det samme – den kan også laves dagen inden. Jo længere den står jo blødere bliver Bastogne kiksene og de får dermed også lidt konsistens som ladyfingers’ne i en klassisk tiramisu.
Hvis i savner en lækker og hurtig dessert, så kan denne her være klar på 15 min. – og så smager den bare hammer godt!

TIRAMISU MOUSSE
Ingredienser
- 225 g mascarpone
- 150 g flormelis
- 1/2 dl stærk kaffe (vi bruger Nescafe)
- 1 tsk vaniljesukker
- 2,5 dl fløde
- kakaopulver til at drysse med
- ca. 8 knuste Bastogne kiks
Sådan gør du
- Pisk mascarpone, flormelis, stærk kaffe, vaniljesukker og fløde indtil man når en konsistens, der minder om flødeskum - det er vigtigt ikke at piske for meget, da det ellers vil skille
- Fyld cremen i en frysepose/sprøjtepose og put den i køleskabet til den skal bruges - hvis ikke den skal bruges med det samme (den kan godt laves et par timer i forvejen)
- Knus Bastogne kiksene
- Tag 5-6 mindre glas, fyld først lidt creme i, herefter knuste Bastogne kiks og drys med kakaopulver, fortsæt lagene indtil glassene er fyldte
- Lav dem gerne en dag i forvejen, de kan dog også sagtens spises med det samme
12 Kommentarer
Hvad gør jeg forkeeeert? 🙈 jeg har fulgt opskriften slavisk, men min creme, bliver aldrig som flødeskum, den er ret flydende. 😭. Kan det være fordi min kaffe var varm?
Ej hvor ærgeligt! Det lyder vildt underligt. Vi blander nogen gange den varme kaffe med lidt fløde inden det hele blandes sammen, men det plejer ikke at være noget problem at få det pisket tykt. Og det er ikke fordi at det er en light mascarpone og det er vel også piskefløde? Vi har faktisk lavet de her en del gange, fordi vi bare elsker dem og det undrer os at din ikke virker :(
Virkelig lækker!
Tusind tak :)
Den var alt for sød, næsten hvinende! Næste gang vil jeg prøve med halvt så meget flormelis
Hej Sine,
Det lyder mærkeligt. Prøv evt. at tilsæt lidt ad gangen og smag til undervejs næste gang :)
Lækker – god smag 🙂 og nem at lave.
Jeg stænkede “kiksen” med lidt Rom – det gav også god smag
Tusind tak Pernille :)
Det lyder lækkert med en lille sjat rom ;)
Super lækker dessert. Den er nem og hurtig at lave. Jeg rev mørk chokolade som jeg brugt i stedet for kakaopulver. 😋
Hej Pia,
Tusind tak for din søde kommentar :) Det lyder lækkert med den mørke chokolade,
Kan man godt bruge lidt bayley likør
Sagtens, det lyder super lækkert!