TIRAMISU MOUSSE –
Desserter, No bake, Søde sager

TIRAMISU MOUSSE

tiramisu-mousse

Vi er, og har altid været, helt vilde med tiramisu! Det er en af de desserter, der altid bliver bestilt når vi er ude, hvis altså den er på kortet. Vi har tidligere delt lidt utraditionelle tiramisu opskrifter, både med mango/passion og græskar. I dag får i heller ikke opskriften på den helt klassiske hjemmelavede tiramisu, men i stedet et hurtig og nemt alternativ, nemlig opskriften på en helt vildt lækker tiramisu mousse lagt i lag med knuste Bastogne kiks og kakao.

Tiramisu moussen er meget nem at lave og kan egentlig også spises bare som den her. Den er lavet med de klassiske elementer fra en tiramisu;  mascarpone, fløde og masser af kaffe. Moussen har vi fordelt i glas sammen med knuste Bastogne kiks og kakaopulver, som også dækker toppen – ligesom på en klassisk tiramisu.

Tiramisu moussen kan sagtens spises med det samme – den kan også laves dagen inden. Jo længere den står jo blødere bliver Bastogne kiksene og de får dermed også lidt konsistens som ladyfingers’ne i en klassisk tiramisu.

Hvis i savner en lækker og hurtig dessert, så kan denne her være klar på 15 min. – og så smager den bare hammer godt!

 

TIRAMISU MOUSSE

Hurtig dessert på 15 min., der smager af den klassiske tiramisu
5 fra 3 stemmer
Udskriv Pin Rate
Ret: Dessert, Kage
Køkken: Italiensk
Keyword: Nemme desserter, Tiramisu, Tiramisu mousse
Forb. tid: 15 minutter
Antal: 5 glas

Ingredienser

  • 225 g mascarpone
  • 150 g flormelis
  • 1/2 dl stærk kaffe (vi bruger Nescafe)
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 2,5 dl fløde
  • kakaopulver til at drysse med
  • ca. 8 knuste Bastogne kiks

Sådan gør du

  • Pisk mascarpone, flormelis, stærk kaffe, vaniljesukker og fløde indtil man når en konsistens, der minder om flødeskum - det er vigtigt ikke at piske for meget, da det ellers vil skille
  • Fyld cremen i en frysepose/sprøjtepose og put den i køleskabet til den skal bruges - hvis ikke den skal bruges med det samme (den kan godt laves et par timer i forvejen)
  • Knus Bastogne kiksene
  • Tag 5-6 mindre glas, fyld først lidt creme i, herefter knuste Bastogne kiks og drys med kakaopulver, fortsæt lagene indtil glassene er fyldte
  • Lav dem gerne en dag i forvejen, de kan dog også sagtens spises med det samme

hjemmelavet-tiramisu-mousse

tiramisu-mousse-opskrift

tidligere indlæg næste indlæg

12 Kommentarer

  • Reply Kristine 18 marts, 2021 at 21:09

    Hvad gør jeg forkeeeert? 🙈 jeg har fulgt opskriften slavisk, men min creme, bliver aldrig som flødeskum, den er ret flydende. 😭. Kan det være fordi min kaffe var varm?

    • Reply Twin Food 22 marts, 2021 at 10:45

      Ej hvor ærgeligt! Det lyder vildt underligt. Vi blander nogen gange den varme kaffe med lidt fløde inden det hele blandes sammen, men det plejer ikke at være noget problem at få det pisket tykt. Og det er ikke fordi at det er en light mascarpone og det er vel også piskefløde? Vi har faktisk lavet de her en del gange, fordi vi bare elsker dem og det undrer os at din ikke virker :(

  • Reply Anonym 18 marts, 2021 at 21:58

    5 stars
    Virkelig lækker!

    • Reply Twin Food 22 marts, 2021 at 10:43

      Tusind tak :)

  • Reply Sine 11 januar, 2022 at 20:22

    Den var alt for sød, næsten hvinende! Næste gang vil jeg prøve med halvt så meget flormelis

    • Reply Twin Food 13 januar, 2022 at 12:46

      Hej Sine,
      Det lyder mærkeligt. Prøv evt. at tilsæt lidt ad gangen og smag til undervejs næste gang :)

  • Reply Pernille Siggaard 11 marts, 2022 at 22:15

    5 stars
    Lækker – god smag 🙂 og nem at lave.
    Jeg stænkede “kiksen” med lidt Rom – det gav også god smag

    • Reply Twin Food 1 juni, 2022 at 20:26

      Tusind tak Pernille :)
      Det lyder lækkert med en lille sjat rom ;)

  • Reply Pia Fischer 13 maj, 2022 at 10:56

    5 stars
    Super lækker dessert. Den er nem og hurtig at lave. Jeg rev mørk chokolade som jeg brugt i stedet for kakaopulver. 😋

    • Reply Twin Food 1 juni, 2022 at 20:23

      Hej Pia,

      Tusind tak for din søde kommentar :) Det lyder lækkert med den mørke chokolade,

  • Reply Bente enevoldsen 20 marts, 2023 at 17:33

    Kan man godt bruge lidt bayley likør

    • Reply Twin Food 2 juni, 2023 at 07:22

      Sagtens, det lyder super lækkert!

    Skriv en kommentar