TIRAMISU MOUSSE –
Desserter, No bake, Søde sager

TIRAMISU MOUSSE

tiramisu-mousse

Vi er, og har altid været, helt vilde med tiramisu! Det er en af de desserter, der altid bliver bestilt når vi er ude, hvis altså den er på kortet. Vi har tidligere delt lidt utraditionelle tiramisu opskrifter, både med mango/passion og græskar. I dag får i heller ikke opskriften på den helt klassiske hjemmelavede tiramisu, men i stedet et hurtig og nemt alternativ, nemlig opskriften på en helt vildt lækker tiramisu mousse lagt i lag med knuste Bastogne kiks og kakao.

Tiramisu moussen er meget nem at lave og kan egentlig også spises bare som den her. Den er lavet med de klassiske elementer fra en tiramisu;  mascarpone, fløde og masser af kaffe. Moussen har vi fordelt i glas sammen med knuste Bastogne kiks og kakaopulver, som også dækker toppen – ligesom på en klassisk tiramisu.

Tiramisu moussen kan sagtens spises med det samme – den kan også laves dagen inden. Jo længere den står jo blødere bliver Bastogne kiksene og de får dermed også lidt konsistens som ladyfingers’ne i en klassisk tiramisu.

Hvis i savner en lækker og hurtig dessert, så kan denne her være klar på 15 min. – og så smager den bare hammer godt!

 

TIRAMISU MOUSSE

Hurtig dessert på 15 min., der smager af den klassiske tiramisu
Forb. tid15 min
Ret: Dessert, Kage
Køkken: Italiensk
Keyword: Nemme desserter, Tiramisu, Tiramisu mousse
Antal: 5 glas

Ingredienser

  • 225 g mascarpone
  • 150 g flormelis
  • 1/2 dl stærk kaffe (vi bruger Nescafe)
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 2,5 dl fløde
  • kakaopulver til at drysse med
  • ca. 8 knuste Bastogne kiks

Sådan gør du

  • Pisk mascarpone, flormelis, stærk kaffe, vaniljesukker og fløde indtil man når en konsistens, der minder om flødeskum - det er vigtigt ikke at piske for meget, da det ellers vil skille
  • Fyld cremen i en frysepose/sprøjtepose og put den i køleskabet til den skal bruges - hvis ikke den skal bruges med det samme (den kan godt laves et par timer i forvejen)
  • Knus Bastogne kiksene
  • Tag 5-6 mindre glas, fyld først lidt creme i, herefter knuste Bastogne kiks og drys med kakaopulver, fortsæt lagene indtil glassene er fyldte
  • Lav dem gerne en dag i forvejen, de kan dog også sagtens spises med det samme

hjemmelavet-tiramisu-mousse

tiramisu-mousse-opskrift

tidligere indlæg næste indlæg

No Kommentarer

Skriv en kommentar