Reklame for Dansukker
Vi har igen, igen, igen været i haven efter rabarber! Vi elsker rabarber og for os er det en af de frugter, der skaber mest sommerstemning hos os. Vi har brugt rabarberne i nogle skønne rabarbersnurrer, som vi, udover en rabarbercurd, også har fyldt med en skøn marcipanmasse/remonce og friske jordbær. Et par skønne sommersnurrer lige efter vores smag.
Det her er vores 2. og sidste opskrift for denne sommer i forbindelse med vores samarbejde med Dansukker. Tidligere på sommeren udgav vi en skøn sommerkage med skum, som I kan finde opskrift på lige her, hvor vi brugte Dansukker’s glukosesirup. I denne her opskrift har vi brugt Dansukker’s syltesukker til at lave en lækker rabarberkompot. Vi har faktisk brugt Dansukker’s syltesukker de sidste mange år og det fungerer altid for os. Vi får altid den rette konsistens på vores kompot ligegyldigt hvilke frugter vi vælger at bruge. Rabarberkompot’en har vi lavet videre til en rabarbercurd ved at tilsætte æg og smør. Det giver en skøn smag til snurrerne sammen med marcipanmassen og de friske jordbær – og så er de helt perfekt snaskede.
I vores rabarbersnurrer med marcipan har vi først smurt dejen med marcipanmassen og herefter rabarbercurd. Tilslut har vi fordelt friske jordbær i mindre stykker inden det hele er foldet og snurret sammen.
Vi har brugt rabarber fordi det er en af vores yndlings sommerfrugter, men I kan bruge lige de frugter i vil, så det er bare med at gå ud i haven og plukke hvad I finder af årstidens frugter og bær. Mængden af rabarber nedenfor kan blot udskiftes med andre frugter eller bær. I kan desuden også hente meget mere inspiration inde på Dansukker’s hjemmeside.

RABARBERSNURRER
Ingredienser
Rabarberkompot – der skal bruges ca. 3 dl til curd'en (den kan sagtens laves dagen i forvejen)
- 500 g rabarber
- 250 g Dansukker Syltesukker
- Skal og saft fra 1 citron
- 1/2 spsk vaniljesukker
Rabarbercurd
- 3 dl rabarberkompot se opskrift ovenfor
- 3 æg
- 3 æggeblommer
- 50 g smør
Dej
- 1/2 pk gær
- 2 dl mælk
- 1 æg
- 70 g sukker
- 1/2 spsk kardemomme
- 1/2 tsk salt
- 420 g hvedemel
- 70 g blødt smør
Marcipanmasse
- 100 g sukker
- 100 g flormelis
- 100 g æggehvider
- 400 g marcipan
Sådan gør du
Rabarberkompot
- Skyld rabarberne og skær dem i mindre stykker
- Kom alle ingredienserne i en gryde og lad det koge
- Lad det hele stå og simre i ca. 10-15 min inden det hældes på glas til afkøling
Rabarbercurd
- Hvis der bruges en kold rabarber kompot, skal denne varmes op i en gryde
- Tag gryden fra varmen og bland æg og æggeblommer sammen i en separat skål
- Rør æggemassen i den lidt afkølede rabarberkompot - start med at kom lidt rabarbermasse i æggen og hæld derefter hele æggemassen (med lidt af rabarberkompotten) tilbage i gryden til den resterende kompot
- Kom gryden tilbage på varmen og tilsæt smør, når massen begynder at tykne
- Stil rabarbercurd'en på køl indtil den er helt kold - lad den gerne stå i køleskabet til dagen efter
Dej
- Rør gæren ud i mælken
- Tilsæt æg, sukker, kardemomme, salt og hvedemel og lad det hele blive rigtig godt blandet indtil dejen samler sig til en smidig dej og forlader skålens kanter – ca. 12-15 min. på røremaskine
- Skær smøren i mindre stykker og lad den blive æltet i dejen – fortsæt indtil dejen er glat og blank
- Stil dejen til hævning et lunt sted i 1 – 1 1/2 time og lav gerne marcipanmassen imens
Marcipanmasse
- Kom sukker og flormelis i en skål og pisk det sammen med marcipan skåret i mindre stykker
- Når marcipanen og sukker er blevet blandet godt tilsættes æggehvide
- Det hele røres godt sammen til en ensartet masse
Sådan samles og foldes snurrerne
- Når dejen er færdig med at hæve rulles den ud til en flade med en størrelse på ca. 35 x 70 cm, hvorpå fyldet fordeles. Først fordeles marcipanmassen, derefter rabarbercurd og tilslut friske jordbær skåret i mindre stykker.
- Først skal den nederste del af dejen foldes indover midten og herefter den øverste del
- Rul dejen lidt mere ud, så den har en fin firkantet form – den skal være mellem 0,5 og 1 cm. tyk - noget af snasken vil ryge lidt ud, men bare rolig, der er stadig meget snask tilbage i dem ;-)
- Skær dejen i stænger (20-22 stk - eller flere alt efter hvor store man ønsker sine snurrer) og sno hver flip rundt om hinanden og herefter rundt om fingrene, for at lave snurren. Det er ikke altid lige nemt, men de smager godt ligegyldigt hvordan de ser ud
- Fordel snurrerne på et stykke bagepapir og lad dem hæve omkring 1 time
- Bag dem i ovnen ved 200 grader i 20-30 min. indtil de er gyldne på top og bund
2 Kommentarer
De ser simpelthen bare lækre ud de her. Jeg tænker dog at tilføje lidt kardemomme til opskriften.
Er det stadig til at få rarbarber?
God idé med kardemomme – det har aldrig gjort skade.
Uh, vi har faktisk ikke lige være på udkig. Vi er så heldige at have så mange over sommeren at vi kan fylde fryseren godt op med dem vi ikke får brugt :-)