græskarmousse_i_glas

GRÆSKARMOUSSE

Med masser af smag af efterår og jul
Udskriv Pin
Antal: 6 glas

Ingredienser

  • 250 g mascarpone
  • 100 g flormelis
  • 1 tsk stødt kanel
  • 1 tsk stødt ingefær
  • 2,5 dl fløde
  • 1 dl græskarpure
  • ca. 8 knuste kiks, ingefærkiks, Bastogne, eller lign.
  • salt karamelsauce lavet af en dåse kogt kondenseret mælk blandet med salt
  • ristede pekannødder, hakkede

Sådan gør du

  • Pisk mascarpone, flormelis, kanel, ingefær, fløde og græskarpure indtil man når en konsistens, der minder om flødeskum - det er vigtigt ikke at piske for meget, da det ellers vil skille
  • Fyld cremen i en frysepose/sprøjtepose og put den i køleskabet til den skal bruges - hvis ikke den skal bruges med det samme (den kan godt laves et par timer i forvejen)
  • Knus kiksene
  • Tag 6 mindre glas, fyld først lidt creme i, herefter knuste Bastogne kiks, fordel lidt salt karamelsauce og hakkede pekannødder, fortsæt lagene indtil glassene er fyldte
  • Lav dem gerne en dag i forvejen, de kan dog også sagtens spises med det samme
  • Et lille tip: Hvis man har noget græskarmousse til overs, så frys det ned - det smager også rigtig godt med lidt ristede pekannødder og salt karamelsauce ;-)