SALAT MED GRISEMØRBRAD, FIGNER OG GEDEOST –
Kød, Salater

SALAT MED GRISEMØRBRAD, FIGNER OG GEDEOST

Reklame for Glad for Gris

Vi har igen (sidste gang var det den thaiinspireret) haft gang i grisemørbraden og denne her gang bikset en skøn salat sammen. Det er en salat, der primært består af grisemørbrad, figner og gedeost, men man kan tilsætte stort set alt – vi er sikre på at lidt nudler heller ikke ville gøre nogen skade sammen med grisemørbraden og lidt friske grøntsager.

Vi synes det er en lækker frisk salat, som kan spises både varm og kold. Altså også en salat, der egner sig godt, hvis man ligger inde med nogle rester af grisemørbrad. Derudover kan den spises hele året, og de forskellige grøntsager/frugter kan nemt skiftes ud, med hvad der nu er i sæson. Vi er vilde med kombinationen af gedeost og gris, så den må I altså prøve!

Grisemørbrad er et stykke kød, som vi har spist rigtig meget som børn, og som vi faktisk ofte falder tilbage til. Vi har efter mange forsøg fået godt styr på stegningen, og så marinerer vi den ofte natten over. Når vi tilbereder den, bruner vi den altid af på panden først og putter den herefter i ovnen, hvor den steger videre. Her opnår man både den sprøde skorpe og i ovnen en jævn varme, der steger kødet færdigt, så hele stykket bliver fint rosastegt og saftigt.

SALAT MED GRISEMØRBRAD, FIGNER OG GEDEOST

En lækker frisk salat, der kan spises både varm og kold
Antal: 3 personer

Ingredienser

  • 1 grisemørbrad (ca. 500 g.)
  • 3 fed hvidløg, hakket
  • ½ hakket chili
  • 2 spsk. honning
  • ½ dl olie
  • salt og peber

Til salat

  • 1 håndfuld sukkerærter
  • 1 bakke ruccola
  • 100 gram kapers
  • 1 dl gedeost (vi brugte en gedeost smøreost)
  • 5 figner
  • 200 gram cherry tomater
  • ½ dl pinjekerner
  • 2 avocadoer
  • 1 bundt ærteskud
  • 1 bundt koriander

Sådan gør du

  • Bland den hakkede hvidløg, hakket chili, honning, olie, salt og peber sammen i en pose
  • Rens grisemørbraden og kom den i posen og sørg for at hele mørbraden er smurt godt ind i marinade
  • Læg mørbraden i køleskabet i min. 1 time – gerne natten over
  • Varm en pande op ved middel/høj varme og brun mørbraden af på alle sider
  • Kom derefter mørbraden i ovnen i et ovnfast fad ved 180 grader (alm. ovn) i 15 min
  • Imens kødet er i ovnen gøres alt det grønne klar. Skær sukkerærter, figner, tomat og avocado ud i mindre stykker
  • Rist pinjekerner på en tør pande til de er gyldne
  • Lad mørbraden hvile i 10 min, når den er ude af ovnen og skær den derefter ud i skiver
  • Anret salaten ved at komme alle tingene på et fad, kom mørbraden i skiver på toppen og pynt derefter med ærteskud og koriander
tidligere indlæg næste indlæg

No Kommentarer

Skriv en kommentar