Denne kage blev lavet en dag vi begge stadig var i Danmark med ribs fra vores forældres have. Det bliver bare lidt mere lækkert når man bager med frugter/bær eller grøntsager fra egen have. Da ingen af os er i DK lige nu, er vi meget i tvivl om, om ribs sæsonen er ved at være ovre – hvis den er, kan blåbær, hindbær eller solbær sagtens bruges. Det er en dejlig fedtet kage med god smag af citron. Citronen kan selvfølgelig undlades hvis man ikke er til det. Fedtede kager, synes, vi, er det lækreste – hvis man ikke er til det helt fedtede, er det muligt kagen skal have lidt ekstra i ovnen. Vi synes jo faktisk næsten at kager smager bedst, hvis de stadig er lidt rå i det ;-) Vi serverede kagen til dessert med en smule hjemmelavet vaniljeis :-)
Opskrift (1 lang tærteform):
200 g. marcipan
ca. 2-3 mellemstore håndfulde ribs
50 g. smeltet smør
150 g. sukker
2 store æg
1 tsk salt
1 tsk vanilje sukker
50 g. hvedemel
Skal og saft fra 1/2 citron
- Smelt smør
- Bland marcipan med sukker og salt
- Tilsæt æg til marcipan blandingen og bland godt
- Tilsæt vaniljesukker og mel
- Tag den afkølede smør og bland det godt med marcipan blandingen.
- Kom skal og saft i fra citron
- Hæld dejen i en smurt form, bag den i 25-30 min. ved 180 grader (alm. ovn) – det er muligt at den skal have lidt mere.
- For at få det lækre svampede indre er det vigtigt at den ikke får for meget. Så snart den er nogenlunde fast og overfladen er lidt knasende og tør er den god. Placér kagen i køleskabet til afkøling, hvor den er klar til at blive skåret efter ca. 1 time!
– Laura og Christine
14 Kommentarer
Ser virkelig lækkert ud! :-) Og jeg er fuldstændig enig med jer i, at kager er bedst, når de er fedtede! ;-)
– men hvor indgår ribs/bær i opskriften?
Tusind tak, Signe – du kan tro den var god og dejlig svampet ;-)!
Der skal ca. 2-3 håndfulde ribs i kagen :-)!
Hej! Hvor mange ribs skal der i kagen? ;)
Ca. 2-3 håndfulde :-)
Hey piger :-)
Hvor ser den lækker ud!!
Men er det mig der er blind, eller har i ‘glemt’ at tilføje mængde bær i opskriften?? :D
Kh Freja
Hej Freja :-)
Tusind tak – der skal 2-3 håndfulde ribs i ;-)
KH
Marcipan og ribs det lyder som en dejlig kombination :-)
Den var helt fantastisk :-)!
Årh, mums! Jeg har det hele i køleskabet kan jeg se. Altså bortset fra ribs. De må blive erstattet med rabarber fra fryseren. Tak for opskriften.
Uhm, det lyder slet ikke dårligt med rabarber i stedet for – det er vi sikre på også bliver godt :-)!
Det ser og lyder sørme lækkert! Og skønne billeder som altid :)
Tusind tak, Maria – den var rigtig lækker ;-)!
kan man bruge fryseribs i stedet for friske ribs ? o.O (synes det lyder som en dejlige kage her til min fødselsdag :)
Hej Line
Hvis bare ribsene er tøet op kan du sagtens bruge dem :-)!
hav en dejlig fødselsdag!