RICOTTA HOTCAKE MED BLÅBÆR –
Morgenmad, Pandekager, Søde sager

RICOTTA HOTCAKE MED BLÅBÆR

ricotta_hotcake

Vi har, her i Melbourne, besøgt et par forskellige steder til morgenmad og noget vi er stødt på flere steder er det de kalder en ricotta hotcake. Det er egentlig “bare” en bagt ricottakage, der ligner og smager som en kæmpe ricotta pandekage – eller en kage med ricotta og blåbær. De smager fantastisk og så er de simpelthen pyntet så fint.

Vi har prøvet at lave vores egen ricotta hotcake og selvom det er svært at få dem ligeså fine som dem man får ude, så synes vi, at vi er godt på vej her. Vi har puttet blåbær i selve kagen og pyntet med lidt knas, sirup, jordbær og citrontimian. Vi ved, at det lige nu ikke er sæson for jordbær i Danmark, men de er ikke et must og I kan bruge lige den frugt i allerbedst kan lide. Hernede er det jo tæt på sommer, så der er masser af jordbær ;-)

Opskriften nedenfor giver to store kager (diameter på ca. 12 cm.), som vi vil mene er nok til 2-3 personer. Vi bager dem i små runde ovnfaste fade, men man kan også sagtens putte hele dejen i et ovnfast fad og skære stykker derfra – det vil i øvrigt også pynte så fint på et brunch bord!

Hvis man vil, kan den præcis samme dej også bruges til helt normale pandekager, hvor dejen steges i lidt smør på en pande. Her vil vi skyde på at der er nok dej til 10-12 pandekager.

bagt_ricottakage

RICOTTA HOTCAKE MED BLÅBÆR

Kan også laves som pandekager med ricotta
Ret: Bagværk, Brunch, Morgenmad
Antal: 2 personer

Ingredienser

  • 250 g ricotta
  • 100 g mælk
  • 2 æg (delt i hvider og blommer)
  • 100 g mel
  • 1 tsk vaniljepulver
  • 1 tsk bagepulver
  • 1/4 tsk salt
  • skal og saft fra 1 citron
  • 1 dl blåbær (friske eller optøede)
  • til toppen: ristede pecannødder (eller andre), müsli og frisk frugt

Sådan gør du

  • Bland ricotta, mælk og æggeblommer sammen i en skål
  • Tilsæt mel, vaniljesukker, bagepulver, salt samt skal og saft fra citron og bland det godt
  • Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i sammen med blåbærerne
  • Fordel massen i to mindre ovnfast fade (med en diameter på ca. 15 cm.) - det kan også gøres i et stort. Hvis man ønsker, kan man også bruge dejen til pandekager og stege dem i mindre klatter på en pande i lidt smør
  • Bag ricottakagerne i ovnen ved 185 grader (alm. ovn) i ca. 25 min - de vil puffe let op og blive faste i konsistens
  • Tag kagerne på tallerkner eller fad og pynt med musli, nødder og frisk frugt inden servering

pandekage_med_ricotta

tidligere indlæg næste indlæg

No Kommentarer

Skriv en kommentar