BLONDIE MED RIBS OG ET STREJF AF CITRON –
Bagværk, Desserter, Søde sager

BLONDIE MED RIBS OG ET STREJF AF CITRON

ribs3

ribs2

Denne kage blev lavet en dag vi begge stadig var i Danmark med ribs fra vores forældres have. Det bliver bare lidt mere lækkert når man bager med frugter/bær eller grøntsager fra egen have. Da ingen af os er i DK lige nu, er vi meget i tvivl om, om ribs sæsonen er ved at være ovre – hvis den er, kan blåbær, hindbær eller solbær sagtens bruges. Det er en dejlig fedtet kage med god smag af citron. Citronen kan selvfølgelig undlades hvis man ikke er til det. Fedtede kager, synes, vi, er det lækreste – hvis man ikke er til det helt fedtede, er det muligt kagen skal have lidt ekstra i ovnen. Vi synes jo faktisk næsten at kager smager bedst, hvis de stadig er lidt rå i det ;-) Vi serverede kagen til dessert med en smule hjemmelavet vaniljeis :-)

 

Opskrift (1 lang tærteform):
200 g. marcipan
ca. 2-3 mellemstore håndfulde ribs
50 g. smeltet smør
150 g. sukker
2 store æg
1 tsk salt
1 tsk vanilje sukker
50 g. hvedemel
Skal og saft fra 1/2 citron

  1. Smelt smør
  2. Bland marcipan med sukker og salt
  3. Tilsæt æg til marcipan blandingen og bland godt
  4. Tilsæt vaniljesukker og mel
  5. Tag den afkølede smør og bland det godt med marcipan blandingen.
  6. Kom skal og saft i fra citron
  7. Hæld dejen i en smurt form, bag den i 25-30 min. ved 180 grader (alm. ovn) – det er muligt at den skal have lidt mere.
  8. For at få det lækre svampede indre er det vigtigt at den ikke får for meget. Så snart den er nogenlunde fast og overfladen er lidt knasende og tør er den god. Placér kagen i køleskabet til afkøling, hvor den er klar til at blive skåret efter ca. 1 time!

ribs4 ribs2 ribs5

 

– Laura og Christine

tidligere indlæg næste indlæg

14 Kommentarer

  • Reply Signe 15 august, 2013 at 08:25

    Ser virkelig lækkert ud! :-) Og jeg er fuldstændig enig med jer i, at kager er bedst, når de er fedtede! ;-)
    – men hvor indgår ribs/bær i opskriften?

    • Reply Twin Food 24 august, 2013 at 13:45

      Tusind tak, Signe – du kan tro den var god og dejlig svampet ;-)!
      Der skal ca. 2-3 håndfulde ribs i kagen :-)!

  • Reply Ulricha 15 august, 2013 at 13:16

    Hej! Hvor mange ribs skal der i kagen? ;)

    • Reply Twin Food 24 august, 2013 at 13:58

      Ca. 2-3 håndfulde :-)

  • Reply Freja Hjerpe 15 august, 2013 at 14:42

    Hey piger :-)
    Hvor ser den lækker ud!!
    Men er det mig der er blind, eller har i ‘glemt’ at tilføje mængde bær i opskriften?? :D

    Kh Freja

    • Reply Twin Food 24 august, 2013 at 13:59

      Hej Freja :-)
      Tusind tak – der skal 2-3 håndfulde ribs i ;-)

      KH

  • Reply Madling 15 august, 2013 at 19:39

    Marcipan og ribs det lyder som en dejlig kombination :-)

    • Reply Twin Food 24 august, 2013 at 13:59

      Den var helt fantastisk :-)!

  • Reply frk. Smed/ Sine 15 august, 2013 at 22:15

    Årh, mums! Jeg har det hele i køleskabet kan jeg se. Altså bortset fra ribs. De må blive erstattet med rabarber fra fryseren. Tak for opskriften.

    • Reply Twin Food 24 august, 2013 at 13:59

      Uhm, det lyder slet ikke dårligt med rabarber i stedet for – det er vi sikre på også bliver godt :-)!

  • Reply Maria/madgladmad 20 august, 2013 at 16:18

    Det ser og lyder sørme lækkert! Og skønne billeder som altid :)

    • Reply Twin Food 24 august, 2013 at 14:01

      Tusind tak, Maria – den var rigtig lækker ;-)!

  • Reply Line 3 juli, 2014 at 10:02

    kan man bruge fryseribs i stedet for friske ribs ? o.O (synes det lyder som en dejlige kage her til min fødselsdag :)

    • Reply Twin Food 3 juli, 2014 at 16:50

      Hej Line
      Hvis bare ribsene er tøet op kan du sagtens bruge dem :-)!
      hav en dejlig fødselsdag!

    Skriv et svar til Ulricha Slet kommentar