Det her focaccia var lidt af det tilbehør, som Laura medbragte nytårsaften. Vi elsker focaccia, specielt den lidt fedtede konsistens som brødet kan få :-) Der kan tilsættes alverdens fyld til et focaccia brød og her har vi tilsat tomater, der har ligget i lidt olie, balsamico, tørret basilikum, hvidløg og chili flager. Vi så vores onkel lave et focaccia med dette fyld en af juledagene, og det smagte virkelig godt! Der er ikke tilsat særlig meget chili, så hvis man er vild med det, kan man sagtens tilsætte mere. Denne opskrift giver en stor portion, så man kan med fordel fryse lidt ned til en omgang suppe.
Ingredienser (1 stor bradepande)
Dej
20 gram gær
10 dl vand
30 gram salt
400 gram ølandshvede
600 gram hvedemel
- Opløs gær i vand og tilsæt salt
- Kom ølandshvede i og rør godt rundt
- Tilsæt hvedemel til dejen og lad den samle sig
- Lad dejen hæve i alt fra 1 time på køkkenbordet til natten over i køleskabet
- Kom dejen i en bradepande og lad den hæve i yderligere 1 time (fyldet kan godt laves i forvejen og blot stilles på køl)
Fyld
250-300 gram cherrytomater (alt efter hvor store de er, kan man skære dem i halve eller kvarte)
1/2 dl olie
2 spsk balsamico olie
1 spsk tørret basilikum
2 fed hvidløg
1 tsk chiliflager
- Bland alle ingredienser sammen i en skål
- Når dejen er færdig med at hæve prikkes der huller i dejen med fingrene (man kan evt. komme fingrene ned i det olieret fyld, så hænger fingrene ikke ved dejen)
- Når der er lavet huller i dejen fordeles fyldet henover – pres tomaterne ekstra ned i dejen – drys evt. med havsalt inden brødet bages
- Bag brødet ved 250 gram i 20-30 min (alt efter hvor tykt/tyndt brødet er, kan det godt være at det skal have mere/mindre)
10 Kommentarer
Lad dejen hæve i alt fra 1 time på køkkenbordet til natten over i køleskabet
– Hvordan skal det forstås?
At den først hæver en time på bordet og så natten over i køleskab? :)
Det er lidt kringlet skrevet :-)
Vi mener bare at den kan hæve i 1 timer på køkkenbordet.
Eller også kan man lade den hæve natten over i køleskabet.
Det er mere hvis man ønsker at lave brødet på en dag, kan det godt lade sig gøre- fordi den ikke SKAL stå natten over :)
Håber det giver mere mening :) :)
Ser rigtig dejligt ud piger :)
Tusind tusind tak, Samantha :)
Hav en dejlig weekend!
Me encanta este tipo de pan.
Un saludito
Thanks, the same do we :-)!
Hvor kan man finde ølandshvede henne? Og hvis man ikke lige har det, kan man så evt. erstatte med noget andet mel?
Vi har fundet det i kvickly og super brugsen :) Du kan sagtens bruge andet fint fuldkornsmel i stedet, som f.eks. sigte- eller grahamsmel.
Hej d’damer :)
Skøn side i har her, som jeg næsten altid ender på, når jeg har brug for inspiration.
Men har lige et par spørgsmål, som jeg håber, I har tid til at besvare.
Jeg får en ret våd dej ( havde samme udfordring med en anden foccacia opskrift herinde). Tænker ikke det er meningen, når man efterfølgende skal kunne lave fordybninger. Min dej “flyder” bare jævn igen relativt hurtigt. Skal der simpelthen bare mere mel i? eller skal den røres længere/mindre på maskinen?
Og et andet hurtigt spørgsmål. Ovntemperatur – er det for almindelig ovn eller varmluft :)
Tak
Kære Maja,
Tak for din søde kommentar :-)
Men ærgeligt med focacciaen. Det er ikke meningen at den skal være så våd, men den tager også lidt tid at ælte sammen. Prøv at rør den længere tid på maskine, den skal samle sig og slippe kanterne, men hvis det er helt umuligt, må du tilsætte lidt mere mel. Det håber vi hjælper. Ovntemperaturen er for alm. ovn ;-)
Vi håber det går bedre næste gang,
KH