Banankagen er nok en af de kager, som vi har lavet allermest. Den er både blevet lavet i vores barndom og senere har det været en sikker vinder hos os selv. Vi har førhen altid lavet efter opskriften her, men det er som om at den er ved at blive overhalet lidt af denne her banankage med dulce de leche. Det er to ret forskellige banankager, så det kan også være at det er unfair at sammenligne dem 😉
Denne her banankage er lavet efter princippet med at den vendes på hovedet, når den er bagt og når man ligger bananerne i bunden af formen kommer de altså til at se meget fine ud på toppen, når kagen er færdigbagt. Vi har ikke puttet banan i selve dejen, men man kan sagtens mose lidt banan i, hvis man mangler det.
Dejen er en helt klassisk dej, og udover bananerne, som skæres i lange skiver, så har vi twistet vores banankage med lidt dulce de leche. Hvis ikke man gider den, kan den undlades. Vi har egentlig allerede bagt denne her kage to gange, og vi har prøvet to forskellige metoder med bananerne og dulce de lechen. Første forsøg var med dulce de leche smurt i bunden af formen, bananskiver henover og så selve dejen til sidst. I andet forsøg lagde vi først bananerne i formen, smurte dulce de leche henover og så til sidst dejen. Begge metoder virker, men det er som om at den første resulterede i en lidt mere svampet banankage og det er vi altså størst tilhænger af.
Ingredienser
- 2 bananer
- 1/2 ds dulce de leche (kog en dåse kondenseret mælk i en gryde tildækket med vand i 3 timer)
- 230 g rørsukker
- 100 g blødt smør
- 4 æg
- 1 tsk vaniljepulver
- 1 tsk kanel
- 1/2 tsk stødt ingefær
- 1 tsk bagepulver
- 155 g hvedemel
Sådan gør du
- Skær bananerne i skiver på langs (vi delte en banan i 3)
- Fordel dulce de leche i bunden af en springform (23 cm) og læg bananskiverne ovenpå. Hvis man gerne vil kunne se bananerne på toppen når den er færdigbagt, skal bananerne lægges i først og herefter fordeles dulce de leche henover
- Rør sukkeret godt sammen med den bløde smør indtil det er let og lyst
- Tilsæt æggene, et ad gangen og pisk godt imellem efter hvert æg, så de bliver optaget i smørret
- Bland mel, vanilje, kanel, ingefær og bagepulver og vend det herefter i massen
- Hæld dejen over bananerne og dulce de lechen i springformen og bag kagen i ovnen ved 160 grader (alm. ovn) i ca. 40 min. Tjek at kagen er færdigbagt med en spids genstand og hold ligeledes øje med den undervejs. Det kan blive nødvendigt at dække toppen til, hvis den bliver for mørk inden den er færdigbagt
2 Kommentarer
Kan man købe dulche de leche nogen steder ? Jeg er ikke så vild med at koge en dåse kondenseret mælk, det siges at der afgives stoffer til indholdet
Vi mener at have set dulce de leche på glas i flere supermarkeder, prøv f.eks. Føtex eller Irma.
Dog har vi også hørt om folk, der hælder dåsens indhold i et lufttæt patentglas og koger det deri i stedet for i dåsen,