banankage-med-dulce-de-leche

BANANKAGE MED DULCE DE LECHE

svampet og smagfuld
Udskriv Pin
Ret: Bagværk, Dessert, Kage, Søde Sager
Keyword: Banankage, Banankage med dulce de leche, Svampet banankage
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 40 minutter
Antal: 8 personer

Ingredienser

  • 2 bananer
  • 1/2 ds dulce de leche (kog en dåse kondenseret mælk i en gryde tildækket med vand i 3 timer)
  • 230 g rørsukker
  • 100 g blødt smør
  • 4 æg
  • 1 tsk vaniljepulver
  • 1 tsk kanel
  • 1/2 tsk stødt ingefær
  • 1 tsk bagepulver
  • 155 g hvedemel

Sådan gør du

  • Skær bananerne i skiver på langs (vi delte en banan i 3)
  • Fordel dulce de leche i bunden af en springform (23 cm) og læg bananskiverne ovenpå. Hvis man gerne vil kunne se bananerne på toppen når den er færdigbagt, skal bananerne lægges i først og herefter fordeles dulce de leche henover
  • Rør sukkeret godt sammen med den bløde smør indtil det er let og lyst
  • Tilsæt æggene, et ad gangen og pisk godt imellem efter hvert æg, så de bliver optaget i smørret
  • Bland mel, vanilje, kanel, ingefær og bagepulver og vend det herefter i massen
  • Hæld dejen over bananerne og dulce de lechen i springformen og bag kagen i ovnen ved 160 grader (alm. ovn) i ca. 40 min. Tjek at kagen er færdigbagt med en spids genstand og hold ligeledes øje med den undervejs. Det kan blive nødvendigt at dække toppen til, hvis den bliver for mørk inden den er færdigbagt