Vi har aldrig før prøvet, at lave en cheese cake, så vi synes, at det var på tide at prøve. Vi valgte at lave denne med en tærtebund, chokolade ganache, cream cheese fyld toppet med jordbær og blåbær. Den ‘originale’ med kiksebund kunne vi også have lavet, men vi synes, at denne her ser så frisk ud – så det må blive en anden gang vi laver den anden. Den sprøde bund sammen med den bløde cream cheese gør kagen helt vildt god!
Ingredienser:
Tærtedej:
1 stor æggeblomme
1 spsk fløde
1 tsk vaniljesukker
1 1/4 cup mel
2/3 cup flormelis
1/4 tsk salt
8 spsk smør
Ganache:
100 gram fint hakket chokolade
1/4 cup fløde
1 spsk smør
Fyld:
1 pakke cream cheese (vi brugte philadelphia)
1/2 cup flormelis
1 tsk vaniljesukker
2 spsk mælk
Til toppen:
Jordbær skåret i skiver
Det første vi lavede var tærtedejen. Først skal æggeblommen piske sammen med fløde i en lille skål. I en anden skål blandes flormelis, vaniljesukker, mel og salt – bland det hele lidt sammen. Bland smør med melblandingen vha. en foodprocessor eller en håndmixer, gør det indtil det smuldre lidt. Hæld flødeblandingen i, og pisk indtil dejen begynder at sidde sammen. Pak dejen ind i noget vita wrap og læg den på køl i alt fra 1 time til 48 timer.
Når dejen har kølet lidt af, rulles den ud og lægges i formen. Stil formen med dej i, i fryseren i ca. 30 min. Læg et stykke bagepapir i den udrullede dej og fyld det med kikærter eller noget andet, som ikke kan brænde. Det er så tærten beholder sin finde form. Bag den i 25 min i alm ovn ved 190 grader. Når de 30 min er gået, tages bagepapiret med kikærterne op og tærten bages færdig i ca. 5 min til den er gyldenbrun.
No Kommentarer