Vi var så heldige at få en lavasten i julegave, som vi her til aften forsøgte os med. Vi lavede en calzone med svampe, frisk spinat, skinke og ost og det var simpelthen super lækkert. Dejen blev dejlig sprød og var virkelig nem at arbejde med. Vi fulgte en opskrift på pizzadej, der var vedlagt pizzastenen og det er faktisk den bedste hidtil – så den kan klart anbefales, og der var rigeligt!!!
Pizzadej (to store pizzaer)
25 g. gær
0,75 l. lunkent vand
10 g. salt
1 tsk. sukker
1 sps. olivenolie
1,2 kg. mel
- Start med at bland vand, sukker og gær og lad blandingen stå i 5 min., til den skummer let.
- Bland mel og salt godt i en skål og rør gærblandingen og olien i lidt efter lidt. Ælt dejen godt og længe, til den er blød og elastisk. Form derefter dejen til en kufle og lad den hæve lunt og tildækket i 90 min.
- Ælt dejen igennem igen og form pizzaerne som ønsket. Bages ved 225 grader (alm. ovn) i ca. 20 min.
- Vi lavede en tomatsauce med hakkedetomater, tørret oregano, hvidløg salt og peber. Denne blev varmet op inden den kom på pizzaen.
- Pizzastenen kom i ovnen fra start. Da ovnen var på den ønskede temperatur ventede vi yderligere 5-7 min, så pizzastenen var helt klar.
- Vi delte dejen i to og rullede begge ud, som i kan se på billedet var der virkelig meget dej. Vi puttede frisk spinat, svampe, skinke og ost i. Vi synes før vi har haft problemer med at det bliver lidt vandet når vi bruger svampe, så vi
- Vi delte dejen i to og rullede begge ud, som i kan se på billedet var der virkelig meget dej. Vi puttede frisk spinat, svampe, skinke og ost i. Vi synes før vi har haft problemer med at det bliver lidt vandet når vi bruger svampe, så vi stegte dem hurtigt på panden inden, så alt vandet kom fra.
No Kommentarer