Vi har sol i Aarhus, det er august og dermed stadig sommer. Det er som om den har været lidt sløv i år, men de sidste par dage har nu været rigtig fine og det virker som om det holder lidt ved her i ugen – det håber vi i hvert fald. Om der er sol og sommer eller ej afgør jo ikke om man kan spise is, men det er som om at man “trænger” lidt mere til is og afkøling når solen kommer frem. Derfor har vi samlet lidt af bloggens is-opskrifter, både til at bringe lidt sommerstemning, men også som inspiration til jer, hvis i nu skulle få lyst til at bikse en (eller flere ;)) sammen. Nedenfor kan i finde opskrifterne på de 6 forskellige is, der vises på det øverste billede.
PECAN PIE ICE CREAM
Ingredienser (1 liter is)
Saltet karamelsauce
180 g sukker
80 g smør
1 1/4 dl fløde
1 tsk salt
- Put sukkeren i en gryde og lad den blive opvarmet ved middel varme. Det tager lidt tid, først vil sukkeret begynde at klumpe og herefter smelter det
- Når al sukkeren er smeltet og har fået en mørkere brun farve tages gryden af varmen og smøren tilsættes i mindre stykker, der skal smelte. (Det vil boble lidt når smøren tilsættes)
- Når smøren er smeltet tilsættes fløden lidt af gangen og hele karamellen røres til en tyk ensartet masse
- Hvis massen bliver ved med at indeholde klumper kan den opvarmes lidt for at få alt opløst
- Hæld massen på glas og lad den afkøle godt inden den kan opbevares i køleskabet, hvis ikke den skal bruges med det samme
- Det kan være nødvendigt med en lille opvarmning når den skal bruges, hvis den har stået i køleskabet
Vaniljeis
4 pastauriserede æggeblommer
150 g sukker
300 ml mælk
300 ml fløde
1 vaniljestang
2 dl hakkede pecannødder
- Pisk æggeblommer og sukker godt sammen
- Tilsæt mælk lidt efter lidt mens der stadig piskes
- Pisk fløden i en skål for sig til flødeskums-konsistens
- Bland fløden i skålen med æggeblommer, sukker og mælk
- Flæk vaniljestangen og kom kornene i blandingen
- Kør isen på ismaskinen og fordel herefter nødderne i isen
- Hæld halvdelen af isen i en fryse-venlig beholder og fordel 1/3 af karamelsaucen henover, tilsæt den sidste del af isen og fordel endnu 1/3 ovenpå
- Stil isen i fryseren indtil servering hvor den sidste del af karamelsaucen kan bruges som ekstra topping
- Hvis ikke man har en ismaskinen kan isen laves i en beholder i fryseren, som man løbende skal røre i, når konsistensen er god og tyk fordeles nødder og karamelsauce i
HJEMMELAVET COOKIE DOUGH IS
Ingredienser (1 – 1.5 l. is)
Vaniljeis: Find opskrift og fremgangsmåde her
Vi tilsatte ca. 70 g. chokolade til vaniljeisen
Cookie dough: Lav ca. 1/3 af opskriften her, eller gør ligesom os og lave hele portionen, rul det til en pølse og opbevar resten i fryseren til senere brug ;-)
Med ismaskine
- Hæld den flydende is-masse i ismaskinen sammen med den hakkede chokolade og lad det køre til den er blevet lidt stivere
- Tilsæt derefter cookie dough stykker og kør den lidt længere tid hvorefter massen hældes i en beholder (der kan gå i fryseren), her skal den stå til den har fået den rette konsistens
- Hæld den flydende masse i en beholder og stil den i fryseren.
- Rør i den hver halv time indtil rette konsistens (1 par timer), og når den er blevet lidt fastere tilsættes cookie dough stykkerne. Her er det vigtigt at massen ikke er for flydende så vil al cookie doughen nemlig bare falde til bunden og det gider vi jo ikke ;-)
- Når den rette konsistens er nået behøver man ikke at røre mere, så passer den sig selv i fryseren
BANANIS MED PEANUTBUTTER, HVID CHOKOLADE OG LAKRIDS
Ingredienser (4 stk.)
2 bananer
4-6 spsk peanutbutter
130-150 g smeltet hvid chokolade
2-3 tsk groft lakridspulver
4 ispinder – vi knækkede et grillspyd og sætte to i hver.
HASSELNØD/KAFFE IS

Ingredienser (giver ca. 1 liter)
170 gram sukker
4 æggeblommer
300 ml mælk
250 ml fløde
2-3 tsk instant kaffe (alt efter smag)
60 + 70 gram hasselnødder
- Start med at bage hasselnødderne i ovnen ved 190 grader i ca. 10 min – hold øje med at de ikke brænder på – skallen skal ‘løfte’ sig lidt fra nødderne
- Gnid skallen af nødderne
- Tag de bagte nødder og mal dem fint i en kaffekværn – det skulle gerne blive en blød konsistens, som ikke er alt for tør
- Pisk æggeblommer og sukker luftigt i en skål
- Tilsæt mælk lidt efter lidt
- Kom de 60 gram meget fint malede hasselnødder i mælkeblandingen. Man kan tage lidt i ad gangen og stoppe når man synes smagen er god. Jeg synes den var perfekt efter de 60 gram
- Kom også kaffe i – opløs det i lidt mælk inden til kommes i blandingen. Smag til efter hver tsk der tilsættes
- Pisk fløden stiv i en skål for sig og vend den i mælke-blandingen
- Hæld massen på en ismaskine
- Imens isen kører på maskinen, kan de sidste 70 gram hasselnødder hakkes fint
- Tilsæt dem til isen lige inden den er kørt færdig på maskinen
- Når isen er kørt færdig hældes den på en frysevenlig beholder. Lad den stå i fryseren i et par timer
SOLERO IS
Ingredienser (Ca. 6 stk)
2 pasteuriserede æggeblommer (1 bøtte)
1 spsk. sukker (evt. 1 spsk sukrin gold)
2 dl skyr
1/2 dl mælk
1,5 tsk vaniljesukker – eller 1 korn fra en vaniljestang
Sirup
1 dl mango juice
3 passionsfrugter
1 spsk sukker (evt. 1 spsk sukrin gold)
saft fra 1/2 citron
- Start med at opvarm mangojuice, kerner og saft fra de 3 passionsfrugter, 1 spsk. sukker og saften fra den halve citron – lad det lige komme op at koge
- Sig massen så kernerne kommer fra og lad juicen køle ned
- Pisk æggeblommer med 1 spsk sukker til den er blevet lidt tyk og mere creme farvet – det tager lidt tid
- Tilsæt skyr, mælk og vaniljesukker/korn og band det til en ensartet masse
- Fyld ca. 1 spsk. mango/passions juice i bunden af hver ispind-form og lad det fryse (behøves ikke hvis ikke man ønsker den øverste top med ren juice)
- Tag isformene ud af fryseren og lad lidt juice løbe ned af kanterne hvorefter hver form fyldes op med is-massen. Fordel det sidste juice til hver form – hæld det både langs kanterne og i midten.
- Put ispinde i formene og stil dem tilbage i fryseren til de er helt frosne og spiseklar :-)!
LÆKKER LAKRIDSIS
Ingredienser (giver ca. 1 liter)
190 gram sukker
4 æggeblommer
3 tsk lakrids
300 ml mælk
200 ml fløde
- Pisk æggeblommer og sukker godt sammen til en gullig luftig masse
- Tilsæt mælk lidt af gange og pisk det hele sammen
- Kom lakridspulver i – man kan jo gøre det lidt efter lidt og stoppe når man synes smagen er god
- Pisk fløden stiv i en skål for sig og vend den i ægge-massen
- Kør hele massen på en ismaskine, eller kom den i en fryseegnet beholder og rør i den hver 1/2 time indtil konsistensen er god
BANANIS MED PEANUTBUTTER OG CHOKOLADE
Ingredienser (500 ml)
3 mellemstore bananer
25 g peanutbutter
70 g hakket mørk chokolade
- Skær bananerne i mindre stykker og frys dem ned. Det tager ca. ½ – 1 time inden bananerne er frosne.
- Bananerne blendes til en ensartet tyk lækker mos hvorefter peanutbutter blendes med. Vi elsker peanutbutter, men hvis man ikke er til det kan denne her is sagtens nydes uden.
- Chokoladestykkerne vendes i og massen hældes i en frysevenlig beholder.
- Sæt isen i fryseren hvor den efter et par timer har en god konsistens og er klar til spisning. Rør gerne lidt i den undervejs så frysningen bliver ens i hele beholderen.
No Kommentarer